Cam kırıkları gibidir yazmak…

Yazınca kalem kanıyor, yazmayınca yürek!

Bu yüzden olsa gerek son 9 haftada köşemizi - müflis tüccarın eski defterleri misali – evvel zaman içindeki kalbur samanda yıllanan şiirlerimizle doldurmuştuk.

Yüreği de kalemi de kanatmayınca olmuyor vesselam!

 9 haftalık şiir mesaisinin ardından geleceğimiz adına ümitvar olmamızı sağlayan güzel gelişmelerle yazıya hasrete veda ediyoruz.

Evet…

Geçtiğimiz hafta çok güzel şeyler oldu Kastamonu adına. Çok güzel şeyler oldu Türkiye adına.

Öncelikle Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin Erzurum’ da estirdiği fırtınayı aktaralım;

16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen, 17 Ülke ve 81 ilden 2687 Robot ve 6695 katılımcının yarıştığı 16. Uluslararası MEB Robot yarışmalarında Kastamonu finale adını altın harflerle yazdırdı.

Temel Seviye çizgi izleyen kategorisinde Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerimizden Salih Öztürk ve Ömer Seyfettin Erol rehberliğindeki öğrencilerimiz TULPAR adlı robotlarıyla Türkiye Birincisi, ileri seviye çizgi izleyen kategorisinde TULPAR4 isimli robotlarıyla Türkiye Birincisi, TULPAR3 isimli robotlarıyla aynı kategoride Türkiye İkincisi oldu.

Ve Kastamonu’ nun Mini Teknofest’ i;

17-18-19 Ekim 2024 tarihlerinde 3 gün süren Bilim Şenliği etkinliği düzenlendi. Şenlikte 50’den fazla atölye yer aldı.

TÜBİTAK 4007 Programı kapsamında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında,  Kastamonu Cumhuriyet Meydanında 20.000 kişinin katılımıyla 50 atölyede, 150 atölye lideri/rehberi nezaretinde gerçekleştirilen etkinliklerde interaktif bilim uygulamaları, robotik ve maker etkinlikleri, sanal gerçeklik programları, matematik uygulamaları, trafik ve afet eğitimleri ile kimya-biyoloji-fizik deneyleri gibi birçok alanda etkinlikler yapıldı.

Ulusal bazda da yaygın bir etkiye sahip Kastamonu Bilim Şenliği; Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün paydaş katkılarıyla ve TÜBİTAK tarafından desteklenerek Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanmakta…

Kastamonu Fen Lisesinde de TUSAŞ Uzay Sitemleri Yapısal Mühendislik Müdürü Atayıl Koyuncu tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş’ nin Uzay Sistemleri üzerine yaptığı çalışmalar hakkında konferans gerçekleştirildi.

Konferansta uydu uzay sistemleri, haberleşme uyduları, yeni nesil küçük boyutlu haberleşme uydu sistemleri ve geliştirilmesi, ekipmanlar ve benzeri konularda bilgi verildi.

Kastamonu’ nun Teknofest Festivallerindeki her geçen yıl artan başarı grafiğinin ardında işte bu güzellikler yatıyor.

Ve bir gün Teknofest Festivali’ ne Kastamonu’ nun ev sahipliği yapacağının da habercisi bu güzellikler.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş nezdinde, Milli Eğitim camiamızın idareci, öğretmen ve öğrencilerini yürekten kutluyorum.

Bilim Şenliğinde birbirinden önemli, dikkat çekici ve eğlenceli atölyelerle katkı sağlayan Üniversitemizin akademisyen ve öğrencilerini de Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal nezdinde kutluyorum.

Ve geçtiğimiz haftanın güzelliklerinden birisi de Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından ortaya konuldu. Toplamda 50 bin lira ödüllü “Arif Nihat Asya Şiir Yazma Yarışması” düzenliyor Birlik Vakfı. Ödül de dikkate değer, yarışmaya verilen isim de.

Teknofest Kuşağı Kastamonu’ da gümbür gümbür!

Mevlam yolunuzu, bahtınızı açık eylesin Teknofest Kuşağı.

Kastamonu’ nun geleceği emin ellerde, tıpkı Türkiye gibi!