Geçtiğimiz hafta Teknofest Ankara ziyaretimiz ve izlenimlerimizi kaleme almıştık.

Bir ziyaretimi özellikle yazmamış ve bu haftaya saklamıştım;

ODTÜ standını gezerken pırıl pırıl bir gencimizin gözlerinin içindeki ışığa kapılarak önünde durduğu elektrikli arabaya yaklaştım ve sunumunu dinledim. Sohbet esnasında Kastamonulu olduğumuzu söyleyince, heyecanla;

“Erdal Bey, biliyor musunuz, bu arabayı yapan ekipte 4 tane Kastamonulu arkadaşımız var” dedi.

Göğsüm kabarmadı dersem yalan olur. Çekya Formula Student Yarışmasına Türkiye’ den kabul alan ve yarışmada boy gösterebilen tek Elektrikli Araba Türk Takımıymış. Ve bu takımda Havacılık ve Uzay Mühendisliği okuyan Fazıl Palabıyıkoğlu, Makine Mühendisliği okuyan Oğuz Berk Şahin, Onur İhtiyar ve Serhat Boztoğan isminde dört tane de Kastamonulu genç yer alıyor.

Teknofest’ te “En İyi Sunum Ödülü” alan Deneyap37 takımı ve yaptıkları arabayla zirveyi kimseye kaptırmayan Taş Mektebimizin İstiklal EC takımını biliyordum, ODTÜ METU Formula Racing Team’ de de geleceğimizin teminatı gençlerimizin varlığını Teknofest Ankara ziyaretimizle öğrenmiş oldum.

Bu satırları kaleme aldığım sırada 15. Uluslararası MEB Robot yarışmasında Kastamonu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin elde ettiği başarıları öğrendim. Hızlı Çizgi İzleyen kategorisinde 123 takım içinde 2’ncilik, Temel Seviye Çizgi İzleyen kategorisinde 198 takım içinde 25’incilik kazanan öğrencilerimizi ve Okul Müdürü Cengiz Günday başta olmak üzere idareci ve öğretmenleri yürekten kutluyorum.

Kastamonu’ nun Kanalı TV366 ekranlarında yayınlanan ve “Değer Katanlara Değer Katmak” gayesini güden “Kariyer Sohbetleri” programının misafiri olan Kastamonu Milletvekili Halil Uluay’ın programda verdiği bilgiler de yazımızın başlığı olan “Teknofest Kastamonu” hayalimizin hayal olmadığının ipuçlarını verdi.

Milletvekili Halil Uluay’ın OSB çalışmaları ile ilgili söyledikleri, Kastamonu’nun çok büyük gelişmelere ve kazanımlara kapı araladığını gösterdi.

Bu kazanımlardan birisi de kendisini her platformda defalarca ispat etmiş olan Kastamonu gençliğinin yeni Cezerilere, Harezmilere, İbni Sinalara, Birunilere, Yahya Şirvanilere imza atacak zemini ve imkanı daha da fazlasıyla bulacağıdır.

Yakın bir gelecekte “Teknofest Kastamonu” etkinliğinin afişlerini ülkemizin dört bir yanında görmek hiç hayal değil. Yeter ki inanalım ve taşın altına hep birlikte elimizi koyalım.

Selçuk Bayraktar’ ın Teknofest Ankara etkinliğinin kapanış konuşmasında vurguladığı gibi; yiğit düştüğü yerden kalkar!

İsmail Bey Medresesi’ nden tüm Anadolu’ya yayılan ilim ve irfan güneşini, Anadolu’ nun ilk Türk-İslam medreselerinden birisi olan Atabeygazi Medresesinin ruhunu, ilk darüşşifalardan (tıp fakültesi) birisi olan Yılanlı Külliyesi’nden yükselen ruhu ve bedeni tedavi eden melodiyi yeniden şahlandırmak elbette mümkün!