Bölgemizdeki tehlikeli gelişmelerden sonra, bir çok insan şu sorunun yanıtını merak ediyor. "SICAK BİR SAVAŞA HAZIR MIYIZ?"
Bu soru iki ayrı şekilde sorulsa daha doğru olur.
* Türk Silahlı Kuvvetleri büyük savaşa hazır mı?
* Türk halkı sıcak bir
savaşa ne kadar hazır?
İlk sorunun yanıtı bizim için tereddütsüz evettir. Her an savaşa hazır olmak orduların ana görevidir. Hiç kuşkusuz Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en hazırlıklı ordularındandır.
Orduların eğitimleri, tatbikatları, silah, mühimmat, araç ve gereç stokları anlık bir savaşa göre eksiksiz ve kusursuz olmak zorundadır.
Bu anlamda TSK dünyanın en güçlü, en disiplinli ve en hazır ordularındandır.
Savunma sanayiinde, son yıllarda yakaladığımız ivme ordumuzun silahlarının yerlilik ve millilik oranını çok yukarılara taşıdı. Dışa bağımlılığımız her geçen gün daha da azalıyor.
En çok ihtiyacımız olan, uzun menzilli caydırıcı silahları da hızla geliştiriyoruz.
Geliştirip TSK envanterine dahil ettiğimiz füzelerimiz var tabii
ÇAKIR - ATMACA - TAYFUN - BORA - GEZGİN...bunlardan bazıları.
Henüz envantere girmeyen Cenk'in menzili 1000 km nin üzerinde. Yakında Cenk de TSK envanterine dahil olacak. Cenk etrafımızdaki 33 ülkeyi menziline alıyor. İHA ve SİHA larımız dünyanın en iyileri arasında. Daha iyilerini yapmak için durmaksızın çalışmak zorunda olduğumuzu da asla unutmamalıyız.
Yunanistan'da bir TV kanalının sunucusu panik halinde,
"Türkiye'nin sert gücünün balistik füzeler olduğu bir döneme giriyoruz " dedi. Çok iyi takip ediyorlar, doğrudur.
Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kim olursa olsun, topraklarımızda gözü olanlara karşı koyacak güce sahibiz. Caydırıcı gücümüz de büyük bir ivme ile yükseliyor.
Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla başlatılan çalışmalar memnuniyet verici. Emeği geçen, katkı veren herkese teşekkürler.
Gelelim 2. soruya
Türk toplumu sıcak bir savaşa ne kadar hazır?
Açıkçası, son dönemde şahit olduğumuz, Üzülerek gözlemlediğimiz bazı gerçeklerden sonra bu konuda tereddütlerim var. İçimizdeki hainler maalesef bu aziz milletin akordunu bozuyor. Enflasyonu fırsat bilip acımasızca, daha fazla kâr elde etmek amacıyla fiyat yükseltenler, olası bir savaş durumunda neler yapmaz!
Ayrıca, Savunma sanayii'nde dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefleyen siyasi iradenin, gıdada dışa bağımlılıktan kurtulmak konusunda yeterli gayreti göstermediğini görüyoruz. Uzun süredir savaşan Rusya ve Ukrayna'ya bakın bu durumda bile dünyanın tahıl ihtiyacını karşılıyorlar. Ekonomileri de bizden daha iyi.
Topyekun bir savaş durumunda; sadece silahlı kuvvetlerin güçlü ve hazır olması tek başına yeterli değil. Ekonomik olarak da güçlü olmak gerekiyor. Özellikle gıdada dışa bağımlılığın minimum seviyede olması da çok önemli.
Bunlardan çok daha önemlisi tabii ki toplumsal ahlak!