Son yıllarda Kastamonu mutfağı çeşitli fuarlarda tanıtılmaya çalışılıyor.

Dile kolay tam 812 çeşit yemeğin varlığından söz edilirken sayıları hızla artan ve turizme hizmet eden konaklar bu tanıtımda öncü oluyor.

Sadece konaklar değil yöresel lezzetleri menüsüne ekleyen pek çok işletmede Kastamonu yemeklerinin tanıtımına katkı veriyor.

Dolayısıyla bu tanıtımların meyvelerini  toplamayı ve turizmdeki pastadan payına düşeni almayı fazlasıyla hak eden ilimizin potansiyelini artırmak için İnebolu'dan da destek vermek gerekiyor.  

Gelen misafir önce "burada ne yiyebilirim" diyor, ardından "nereleri gezebilirim" sorusuna cevap arıyor.

Doğal olarak yöresel lezzetler ön plana çıkıyor. Birbirinden farklı ve başka yerlerde pek görmedikleri yerel tatlar önce göze sonra midelere hitab ediyor.

Zaten açık hava müzesini andıran ilimizin tarihi yerlerini gezen ziyaretçiler gördükleri karşısında mest oluyor.

Kastamonu'yu görmeye gelenlerin rotasını bir şekilde İnebolu'ya çevirip, Kurtuluşun kapısı, İstiklâl yolunun başlangıcı, Çılgın Türkler diyarı, İstiklâl madalyalı tek ilçe İnebolu'muzu da gezmeleri gerekiyor.

Geçmişten günümüze kadar gelen ve hâlâ devam eden İnebolu gövecini sabahın erken saatlerinde tüketme alışkanlığı gelen ziyaretçilerin garibine gidiyor ve"Sabah sabah göveç mi yenir" deniliyor, hemen akabinde gövecin tadına bakılıyor, zamanla gelinen noktada ise kahvaltı alışkanlığı yerini "İNEBOLU GÖVECİ"ne bırakıyor. 

Kapalı kıymalı "İNEBOLU PİDESİ" her ziyaretçinin mutlaka denediği lezzet olarak ön plana çıkıyor.  

Her yörenin kendine özgü mantısı olduğu gibi İnebolu'da da içi kıymalı üçgen biçiminde yapılan "HALUŞKA" beğeni topluyor.

Sucuk ya da pastırma katılarak ve piştikten sonra yumurta kırılarak servis edilen "ISPIT" farklı bir lezzet olarak dikkat çekiyor...

Barbunya fasulyeli "KESME MAKARNA" damaklara bayram ettiriyor...

Fındık yaprağına sarılarak yapılan dolma kendine has ekşi tadıyla tercih sebebi oluyor.

Evet birbirinden güzel lezzetlerimizi tanıtarak ve sevdirerek Kastamonu mutfağının zenginleşmesine katkı vermeliyiz.

Tanıtımı önemsiyor ve yöresel lezzetlerimize güveniyorsak daha profesyonel düşünmeli ve damak tadına önem veren gurmelerin vasıtasıyla ulusal yazılı ve görsel basını kullanmalıyız.

Midelere bayram ettiren yöresel lezzetlerimizi ön plana çıkararak dikkat çekmeliyiz.

Gastronominin yöre tanıtımına katkısını göz ardı etmemeli ve el birliğiyle daha geniş kitlelere ulaştırmak için gayret göstermeliyiz.