Milli eğitimde, 22 yılda tam 9 bakan göreve geldi. Her gelen sistemden şikayet etti. 22 yılda 17 kez sistem değişti.
Bakanların tek tek isimlerini yazmayacağım. Bakın, göreve geldikleri anda sırasıyla neler demişler.
* Sistemi sil baştan değiştiriyoruz
* Sistem problemli, değiştiriyoruz.
* Sistem çok eski değiştiriyoruz.
* Böyle Sistem olmaz değiştiriyoruz
* Sistem çok sıkıntılı değiştiriyoruz.
* Böyle Sistem mi olur değiştiriyoruz
* Sistemi er yada geç değiştireceğiz
* Sistemi bir an önce değiştireceğiz
* Sistemi sil baştan değiştireceğiz
Milli eğitim yap boz tahtasına döndü. Her gelen bakan aklınca kendi sistemini uyguladı.
22 yıldır ülkede aynı iktidar görevde. İktidarların milli eğitimle ilgili bir politikası mutlaka olmalı. Bakanlar değişse bile bu politika devam etmeli. Aynı partiye, aynı siyasi görüşe sahip bakanlar neden kendinden önceki bir sistemi karalar ve iş başına geldiği anda değiştirir? Bunu anlamak mümkün değil. Yap-boz'la nereye varılabilir?
Böyle bir saçmalık olabilir mi?
Şimdi, sistem tekrar değişiyor, yeni bir reform geliyor.
4+4+4 kalkacakmış. Liseler 2 ye ayrılılacakmış. Bu seferde oturmazsa hiç sorun değil. Sistem tekrar değişir, yeni reformlar gelir. Reformdan bol ne var?
Haber aynen şöyle;
"Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2012-2013 eğitim- öğretim yılından bu yana uygulanan 4+4+4 eğitim sisteminde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Liselerin iki farklı diploma türüne ayrılacağı yeni sistemle, eğitimde köklü bir reform yapılacak. Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, lise eğitiminin yeniden şekillendirileceğini ve öğrencilerin iş hayatına daha erken atılma fırsatı bulacağını ortaya koyuyor."
Biz ne reformlar gördük!
LGS - OKS - 5.5 YAŞ - FATİH PROJESİ - AKILLI TAHTA - SBS - ÖSS - YGS - LYS - 4+4+4 - TEOG - HGS- OGS....Böyle kodlayınca çok havalı oluyor değil mi? Bu arada karıştırmışım, şu son ikisi HGS-OGS otoyol geçişi olacak. Kusura bakmayın. Reform bu kadar bol olunca İnsanın kafası karışıyor!
Bu kadar reformla eğitimde dünya lideri biz olmalıydık.
Reform yaptıkça dünya eğitim liginde sıra mı düşüyoruz acaba!
Reformu bırakın önce okulları temizleyin. Çocuklar okula aç gidiyor. Bir kısmı okuldan ayrılıp çalışmak zorunda kalıyor. Bilmem haberiniz var mı? Ülkemizde çocuk yoksulluğu kritik seviyelere ulaştı. Türkiyede 22 milyon 200 bin çocuğun 7 milyon 600 bini yoksul. Yapılan araştırmalar her 5 çocuktan 1'inin (%20si) okula aç gitmek zorunda kaldığını söylüyor. Ülkede her 100 çocuktan 32 sinin okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldığını söyleyen CHP den Ahmet Vehbi bakırlıoğlu 15-17 yaş grubunda okula devam edenlerin ise yüzde 12 sinin hem okuyup hem çalıştığını da eklemiş.
Durmak yok, sistem değiştirmeye reformlar yapmaya devammm.
Belli mi olur, belki bir gün oturtuverirsiniz milli eğitimi rayına!