Görevin değilse o makineleri de yağlayamazsın!
Bırak kızın işini yapsın. Sen makine mühendisisin. Ne işin var hergün kızının iş yerinde? Maliye, Ekonomi, Bankacılık, Finans eğitimi almış olsan bile karışamazsın. Çok acil bir durumda yanına bir yada 2 kez gidersin, onda da fazla kalamazsın. Kızının bir çayını yada kahvesini içer kalkarsın.
Amerika'da çalıştığı dönemde yanına gidebiliyor muydun?
Bir baba olarak kızına çok iyi bir eğitim aldırmışsın. Bırak, uzaktan gururla izle. Ne işin var hergün mesaiye gider gibi kızının yanında? Üzerine vazife olmayan işlere karıştığın, basına ülkenin ekonomik gidişatı ile ilgili demeç verdiğin de konuşuluyor. Aslı var mı bilmiyorum. Bir çalışanı işinden ettiğini söyleyenler bile var.
Bu neyin kafası arkadaş? Çocuğu cerrah olan bir baba da ameliyata girsin. Çocuğu öğretmen olan sınıfa girsin ders anlatsın. Pilot olan kaptan koltuğuna otursun...
Ülkenin ekonomisinin hızla kötüye gittiği bir dönemde senin çocuğun bin bir umutla ülkenin Merkez Bankası gibi en önemli kurumunun başına getirilmiş. Otur köşende gururu doya doya yaşa.
Birde, İstanbul'da kiralık ev bulamama durumu var. Ülkede milyonlarca aile açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi verirken, bundan daha talihsiz hatta komik bir açıklama olur mu?
Ülkenden bu kadar kopuk olmasan böyle tepki çeken bir söylemde bulunmazsın. Merkez Bankası Başkanının maaşı oldukça yüksek. Aile zaten varlıklı. İstanbul'da Apartmanları olduğu söyleniyor.
Nasıl bir ev arıyordu acaba?
İnsanın aklına bir sürü soru geliyor. Görevi buraya kadar mıydı? Bir Merkez Bankası Başkanı 25 gün ABD de ne için kalır? İtibar suikastine uğradığını söyleyenler de var.
O zaman, işine babanı karıştırarak bazı çevrelere koz vermeyeceksin.
Başkanlık sistemine geçildiği 2018 yılından bu yana Erkan'ın istifasıyla beş Merkez Bankası Başkanı değişti. Oysaki, Merkez Bankası Başkanlarının görev süreleri 4 yıl.
Bizde istifa diye bir mekanizma yok. Bu, seni o göreve getirene büyük saygısızlık! En fazla görevden affını isteyebilirsin. Görevden affını istemen gerekiyorsa, bunu da sana söylerler zaten.
Bizde sistem farklı işliyor. Bakanlar bile görev sürelerini doldurmadan değiştiriliyor.
Mesela, Milli Eğitimde 2002 den buyana 9 bakan değiştirmişiz. Oysa, en fazla 4 yada 5 bakan değişmesi gerekiyordu. Hep aynı parti iktidara geliyorsa, 4-5 bile fazla.
40 yılda değişmesi gereken bakanı 22 yılda değiştirmişiz.
Merkez bankasında 5 yılda 5 başkan değişmiş çok mu?
Eee, bizim de normalimiz bu demek ki!