Eğitim

KÜ Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde Kastamonu Üniversitesi paydaşları arasında yer aldığı 16-17 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF24), Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

Abone Ol

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesinde gerçekleştirilen organizasyon, 8 ildeki 17 paydaş üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri iş birliğinde düzenleniyor. BATIKAF’24, Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen açılış programı ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışa; Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, üniversite rektörleri ve yardımcıları, belediye başkanları, yargı mensupları, il müdürleri, paydaş kurumların temsilcileri, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. 


Kastamonu Üniversitesi’nin temsilen programın açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük katıldı. Programda ayrıca Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Demir de yer aldı.
Şef Doç. Dr. Can Doğan yönetiminde Hasan Hüseyin Genç’in konuk sanatçı olduğu ve Zonguldaklı madencilerden oluşan Madenci Korosu’nun konseri büyük beğeni topladı. Sonrasında “Yetenek Her Yerde” Bölgesel Kariyer Fuarları tanıtım videosu gösterildi. Konserin ardından program, açılış konuşmaları ile protokol konuşmaları ile devam etti. Kariyer Fuarı’nın açılış konuşmasını BATIKAF Yöneticisi ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan yaptı.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fuar Sorumlusu Prof. Dr. Coşkun Karaca, BATIKAF’24 kapsamında 400’e yakın etkinliğin planlandığını belirterek, öğrencilerin kariyer seçimlerine rehberlik edecek paneller, konferanslar ve eğitimlerin yanı sıra atölye, sergi ve gösterilerle dolu dolu iki gün geçireceklerini ifade etti.


Fuarda ayrıca Kastamonu Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü de yer aldı. Kastamonu Teknokent, teknoloji odaklı girişimcilik, AR-GE çalışmaları ve inovatif projeleriyle katılımcılara bilgi verdi. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ise üniversite-sanayi iş birliği ve akademik bilginin ticarileştirilmesi konusunda rehberlik sundu. Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ise bölgenin doğal kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir turizm projeleriyle ilgili katılımcılara detaylı bilgiler sundu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük de fuar alanında stant açan üniversiteler, kurumlar ve firmaların stantlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özellikle Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisaslaşma projeleri ve teknoloji odaklı faaliyetleri, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Fuar, hem öğrenciler ve mezunlar hem de sektör temsilcileri açısından kariyer planlaması, iş birlikleri ve yeni fırsatlar oluşturma noktasında katkılar sundu.