2021’deki selde yıkılan köprü yerine yapılan yeni köprünün, bağlantı noktalarındaki dolguların koruma betonları – halk arasındaki tabirle "köprü bıyıkları" – yapılmadığı için her yağmur sonrası köprü başları tahrip oluyor. Su seviyesi yükseldiğinde dolgu malzemesi sürükleniyor ve köprü ulaşıma kapanıyor. Yeniden ulaşım sağlanabilmesi için sürekli yeni dolgu çalışması yapılması gerekiyor.

“Defalarca dilekçe verdik, hâlâ cevap yok”

Duran Köyü Muhtarı Adem Özcan, sel sonrası köprü için ihaleye çıkıldığını ancak projede değişiklik yapılarak köprünün kısaltıldığını söyledi. “Her yağmurda köprü başları gidiyor. Defalarca dilekçe verdik ama bir çözüm üretilmedi. Biz köprüden çok mağdur olduk,” diyen Özcan, köprünün eksik kalan bölümlerinin tamamlanmasını istedi.

Kastamonu'da Dsi̇ Köprüyü Yaptı Ama Mağduriyet Bitmedi (2)

“15-20 köy bu köprüye bağlı ama çözüm yok”

Köy sakinlerinden Asım Özcan da sadece Duran köyünün değil, çevresindeki en az 15 köyün bu yolu kullandığını belirterek, “Azıcık yağmurda köprü başları gidiyor, yol kapanıyor. Devletimizin imkânı varken bu köprü neden böyle yapıldı anlayamıyoruz,” diye konuştu.

Kastamonu'da dolu tarım alanlarına zarar verdi Kastamonu'da dolu tarım alanlarına zarar verdi

“8-10 kez kapandı, daha ne olmalı?”

Çatalzeytinli bir diğer vatandaş Ergun Usta ise, “Bu yıl sadece 8-10 kez sel nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Beton bıyıklar yapılsaydı bu kadar sorun yaşanmazdı,” diyerek çözüm çağrısında bulundu.

Köylüler, selden sonra yaraların sarılacağı sözünü hatırlatarak, DSİ yetkililerine bir kez daha seslendi: “Artık köprümüz tamamlanmalı, mağduriyetimiz son bulmalı.”

Kaynak: İHA