Karadeniz’e kıyısı olan şehirler arasında yer alan Kastamonu, Türkiye’nin gözde ve popüler tatil merkezlerinden biridir. Yıl boyunca şehir dışından birçok yerli ve yabancı turist tatil amaçlı veya günübirlik geziler için Kastamonu’yu tercih etmektedir. Tertemiz denizi ve harika kumsalları ile dikkat çeken şehirde, denize girebileceğiniz pek çok plaj bulunmaktadır.
Kastamonu’nun en popüler ve en çok tercih edilen plajları arasında; Abana Plajı, Evrenye Kadınlar Plajı, Ginolu Koyu Plajı, Hacıveli Plajı, Özlüce Plajı, Boyranaltı Plajı, Cide Halk Plajı, İlişi Plajı ve Gideros Koyu yer almaktadır. Kastamonu plajları sayesinde Karadeniz’in serin sularında yüzebilir ve harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Abana Plajı
Abana Plajı, Kastamonu’nun Abana ilçe merkezinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 101 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Abana Devrekani Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Abana Plajı, Kastamonu’nun en popüler plajlarından biridir. Plajın sahil kesimi ortalama 2 km uzunluğunda ve 50 m genişliğindedir. Denizi temiz ve berraktır. Plaj bölümü tamamen ince kumdan oluşmaktadır. Denizin dibi de kum ile kaplıdır. Plaj çevresi yemyeşil ağaçlarla çevrilidir.
Plaj etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Plaj içerisinde şezlong, şemsiye, wc, duş gibi olanaklar da bulunmaktadır. Plaj, çoğunlukla Temmuz ve Ağustos aylarında tercih edilmektedir. Özellikle hafta sonları tatilcilerin akın etmesi ile birlikte epey kalabalık olmaktadır.
Abana Plajı’na giriş ücreti yoktur.
Evrenye Kadınlar Plajı
Evrenye Kadınlar Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Evrenye Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 105 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 üzerinden ulaşım mümkündür.
Evrenye Kadınlar Plajı, kadınlara özel hizmet sunan bir plajdır. Denizi temiz ve berraktır. Plaj bölümünün bazı yerleri çakıl taşlarından oluşurken bazı yerleri ise kumludur. Denizin dibi de hem kumlu hem de çakıl taşlıdır. Denizin rüzgârlı havalarda dalgalı olması yüzme açısından olumsuz olsa da birçok tatilci tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Plaj içerisinde şezlong, şemsiye gibi olanaklar bulunmamaktadır. Plajın yamaç tarafında ise yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz, oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz küçük bir çay bahçesi bulunmaktadır. Plajda denize girmek için en uygun dönemler ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Evrenye Kadınlar Plajı’na giriş ücreti yoktur.
Ginolu Koyu Plajı
Ginolu Koyu Plajı, Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 103 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Abana Devrekani Yolu’nu kullanabilirsiniz.
Ginolu Koyu Plajı, şehirde en çok tercih edilen plajlar arasındadır. Şehrin Karadeniz’e açılan koylarından biri olmasının yanı sıra yaklaşık 250 m uzunluğundaki plajı ile de dikkat çekmektedir. Denizi temiz ve berraktır. Plaj bölümü ve denizin dibi tamamen kumla kaplıdır. Denizi sığ olduğu için özellikle çocuklar ve acemi yüzücüler için oldukça güvenlidir.
Koy bölgesinde denize atlayabileceğiniz bir de liman bulunmaktadır. Bu limandan denize atlayarak, keyifli bir yüzme aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz. Plaj içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz cafeler bulunmaktadır. Ayrıca özel aracınız ile geldiğinizde ücretsiz olarak otopark hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Ginolu Koyu Plajı’na girişler ücretsizdir. Gün boyu denize girebileceğiniz yerlerden biridir.
Hacıveli Plajı
Hacıveli Plajı, Kastamonu’nun Abana ilçesine bağlı Hacıveli Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 99 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Abana Devrekani Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.
Hacıveli Plajı, Kastamonu’nun popüler plajları arasında yer almaktadır. Denizi temiz ve berraktır. Yaklaşık 1,5 km uzunluğa sahip olan plajı, tamamen ince kum ile kaplıdır. Denizin dibi de kumludur. Denizi hemen derinleşmediğinden çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için oldukça uygundur.
Plaj içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz cafeler bulunmaktadır. İnce kumu ve temiz deniz suyu ile dikkat çeken plajda yüzme dışında rüzgâr sörfü ve yelken yüzme gibi su sporları da yapılabilmektedir. Plaj içerisinde wc, duş, şezlong, şemsiye gibi hizmetler bulunmaktadır. Bu hizmetlerin tamamı ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 15-20 TL arasındadır.
Hacıveli Plajı’na giriş ücreti yoktur.
Özlüce Plajı
Özlüce Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Özlüce Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 106 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
Özlüce Plajı, mavi ile yeşilin buluştuğu bir noktada yer almaktadır. Tertemiz bir denize ve tertemiz bir sahile sahiptir. Plaj bölümü tamamen çakıl taşlarından oluşmaktadır. Denizin dibi de aynı şekilde çakıl taşlıdır. Rüzgârlı havalarda deniz dalgalı olduğu için özellikle çocukların ve acemi yüzücülerin dikkat etmesi gerekmektedir.
Plaj etrafında yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirmek yasak olmadığından dilerseniz, ihtiyaçlarınızı dışarıdan temin edebilirsiniz. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye gibi olanaklar da yoktur. Gün boyu denize girip sakin bir gün geçirebileceğiniz yerler arasındadır.
Özlüce Plajı’na girişler ücretsizdir.
Boyranaltı Plajı
Boyranaltı Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Boyranaltı Mahallesi’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 93 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D765 üzerinden ulaşım mümkündür.
Boyranaltı Plajı, uzun yürüyüşler yapmanıza olanak sağlayan uzun bir sahile sahiptir. Denizi oldukça temiz ve berraktır. Plaj bölümü tamamen çakıl taşlarından oluşmaktadır. Denizin dibi de çakıl taşlıdır. Denizi yaklaşık 2 m gittikten sonra aniden derinleştiği için özellikle çocuklar ve acemi yüzücüler açısından tehlikeli olabilmektedir.
Plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Bölgede ayrıca mangal yakmanıza, piknik ve kamp yapmanıza olanak sağlayan alanlar da bulunmaktadır. Ücretsiz bir şekilde çadır kurup kamp yaparak, keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
Plaj içerisinde şezlong, şemsiye gibi olanaklar bulunmamaktadır. Dilerseniz, plaja giderken yanınızda kendi şemsiyenizi getirebilirsiniz. Bölgeden denize girmek için en uygun dönemler ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Boyranaltı Plajı’na girişler ücretsizdir.
Cide Halk Plajı
Cide Halk Plajı, Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 135 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D759 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Cide Halk Plajı, tertemiz denizi ile dikkat çeken plajlar arasındadır. Plaj bölümü ince kum ile kaplı olmakla birlikte denizin dibi de kumludur. Denizi biraz dalgalıdır. Denizi sığ olmadığından özellikle çocuklar ve acemi yüzücülerin dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle hafta sonrası fazlasıyla kalabalıktır.
Bölge, gelen tatilcilerine hem deniz hem de doğa manzarası sunmaktadır. Plaj çevresi tamamen çam ağaçları kaplıdır. Plajda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcuttur. Plaj içerisinde wc, duş, cankurtaran, soyunma kabini, şezlong, şemsiye gibi hizmetler sunulmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralama ücretleri 30-35 TL arasındadır.
Cide Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Özel aracınız ile gelmeyi tercih ederseniz, ücretli otopark hizmetinden yararlanabilirsiniz. Otopark ücreti 5 TL’dir.
İlişi Plajı
İlişi Plajı, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 103 km uzaklıktadır. Bölgeye ulaşım için; Abana Devrekani Yolu’nu kullanabilirsiniz.
İlişi Plajı, kalabalıktan uzak sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği plajlar arasındadır. Denizi tertemiz, berrak ve dalgasızdır. Plaj bölümü ince kum ile kaplı olmakla birlikte denizin dibi de kumludur. Denizi sığ olduğundan dolayı özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça uygundur.
Plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve cafeler bulunmaktadır. Plaj içerisinde duş, wc, soyunma kabini, şezlong, şemsiye gibi hizmetler sunulmaktadır. Duş ve soyunma kabini hizmetleri ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, kiralama ücretleri 15-20 TL arasındadır.
İlişi Plajı’na giriş ücreti yoktur.
Gideros Koyu
Gideros Koyu, Kastamonu’nun Cide ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 148 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D759 üzerinden ulaşım mümkündür.
Gideros Koyu, yaz aylarının kavurucu sıcağında serinlemek için tercih edilen bölgelerden biridir. Bölgede denize girilebilen küçük bir plaj bulunmaktadır. Tertemiz ve berrak suyu ile dikkat çeken bölge, ayrıca gelen tatilcilere harika bir doğa manzarası sunmaktadır. Gün boyu sakin ve huzurlu bir atmosfer eşliğinde yüzebileceğiniz yerler arasındadır.
Gideros Koyu’na girişler ücretsizdir.
Kastamonu’nun Beachleri
Kastamonu’nun popüler ve sıklıkla tercih edilen plajlarının yanı sıra tatilinize renk katabileceğiniz beachleri de bulunmaktadır. Bu beachleri uzun yaz tatillerinizde tercih edebileceğiniz gibi günübirlik veya hafta sonu kaçamakları için de tercih edebilirsiniz. Beachlerde arkadaşlarınız ile birlikte gün boyu deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Abana Beach Club
Abana Beach Club, Kastamonu’ya bağlı Abana ilçesinin sahil kesiminde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 102 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Abana Devrekani Yolu üzerinden ulaşım mümkündür.
Abana Beach Club, arkadaşlarınız ile keyifli ve eğlence dolu vakitler geçirebileceğiniz mekânlar arasındadır. Denize sıfır konumu ile dikkat çeken mekân, özellikle genç kesim tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Plaj bölümü tamamen kum ile kaplı olmakla birlikte denizi oldukça temiz ve berraktır. Bölgede denize girmek için en uygun dönem ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Mekânda lezzetli yemek sunumlarının yanı sıra alkollü ve alkolsüz içecek servisi de bulunmaktadır. Yeme içme fiyatları oldukça uygundur. Plaj içerisinde wc, duş, soyunma kabini, şezlong, şemsiye gibi hizmetler mevcuttur. Bu hizmetlerin tamamı ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz, kiralama bedelleri 30-40 TL arasındadır.
Abana Beach Club’a girişler ücretsizdir.
İlişi Beach Club
İlişi Beach Club, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı İlişi Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 103 km uzaklıktadır. Ulaşım için; Abana Devrekani Yolu’nu kullanabilirsiniz.
İliş Beach Club, eğlenmek ve keyifli saatler geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalardan biridir. Sakin yapısı ile dikkat çeken mekânın sahil bölümü tamamen kum ile kaplıdır. Denizin dibi de kumlu olmakla birlikte deniz suyu oldukça temiz ve berraktır.
Plaj içerisinde wc, soyunma kabini gibi hizmetler sunulmaktadır. Mekânda yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve cafe hizmeti de mevcuttur. Yeme içme fiyatları oldukça makul düzeydedir. Arkadaşlarınız ile birlikte hem denize girip hem de bir şeyler içebileceğiniz yerler arasındadır.
İlişi Beach Club’a giriş ücreti yoktur.
Zeytin Beach Club
Zeytin Beach Club, Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı Doğan Köyü’nde yer almaktadır. Şehir merkezine yaklaşık olarak 102 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Abana Devrekani Yolu üzerinden ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.
Zeytin Beach Club, günübirlik ziyaret edebileceğiniz ve denize girebileceğiniz yerlerden biridir. Denizi tertemiz ve berraktır. Plaj bölümü tamamen kum ile kaplıdır. Denizin dibi de kumludur. Denizi sığ olduğundan dolayı çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça güvenlidir.
Plaj içerisinde wc, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar mevcuttur. Bu olanaklardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilmeniz mümkündür. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir de büfe bulunmaktadır. Yeme içme fiyatları uygundur. Keyifli bir gün geçirmek isterseniz, bu mekânı ziyaret edebilirsiniz.
Zeytin Beach Club’a girişler ücretsizdir.
Kastamonu Üniversitesi'nde hangi bölümler var?
Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu ilinde bulunan devlet üniversitesi.Üniversite; 1 Mart 2006 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla 5467 sayılı kanunla kurulmuştur.Kastamonu'da bulunan fakülte ve yüksekokullar Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nden ayrılararak Kastamonu Üniversitesi adı altında toplanmıştır ve üniversite 2006-2007 öğretim yılında faaliyete başlamıştır.
Üniversitede toplam 6.672 öğrenci öğrenim görmekte olup, 163 Akademik Personel ve 159 İdari Personel görev yapmaktadır. Kuruluş ve yapılaşma çalışmaları hızla sürmekte olan Kastamonu Üniversitesi, şu anda 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu, 2 Enstitü ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Üniversite Senatosunun kararı, Yüksek Öğretim Kurulunun olumlu görüşüyle; İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ile Abana, Araç, Bozkurt, Cide, İnebolu, Taşköprü ve Tosya ilçelerine Meslek Yüksekokulu açılması çalışmaları sürdürülmektedir.
Üniversitenin ana yerleşkesi, Daday Yolu 3.Km'de bulunan "Kuzeykent Yerleşkesi'dir. Yerleşke içerisinde 1 Meslek Yüksekokulu binası, 1 Konferans Salonu binası, 1 Kapalı Spor Salonu binası, 6 Laboratuar ve Atölye binası, 1 Sosyal Tesis binası, açık spor sahaları ve daha önce yurt olarak hizmet veren daha sonra Rektörlük İdari Birimlerine tahsis edilen 2 bina bulunmaktadır. Yerleşke alanı yaklaşık 600 dönüm'dür, Ayrıca Kastamonu Valiliği ve Belediye Başkanlığınca ortaklaşan yürütülen çalışmalar sonucunda yerleşke alanının 1400 dönüme çıkarılması planlanmış ve bu konuyla ilgili çalışmalarda sonuç aşamasına gelinmiştir.
Kurucu rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'tır. Şimdiki rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay'dır.2007-2008 Eğitim Öğretim döneminde Tıp Fakültesi de eğitime başlamış fakat olanaklar yetersiz olduğu için 2 öğretim dönemi boyunca faaliyetlerini Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde sürdürecek ve 2009-2010 öğretim yılından itibaren Kastamonu Üniversitesi bünyesine alınacaktır. Üniversite, çalışmalarına hızla devam etmektedir.Üniversitelerarası kurula Erasmus beyannamesi başvurusu, Kasım 2007'de yapılmış ve 2008 yılında bu başvuru kabul edilmiştir.2009 güz döneminde ilk öğrenci değişimleri yapılacaktır.Ayrıca bütün fakülteleri Kuzeykent Yerleşkesi'nde toplama projesi de devam etmektedir.Proje çizimleri 2009 yılında hazırlanıp çalışmalara başlanmıştır.