Tiyatronun kurucusu olan Yazar Hulusi Sıvacı, söz konusu eser hakkındaki bilgileri, şu sözleri ile aktardı;  “NÖBETÇİ EKİP, Sezonunun ilk eserine; somut ve somut olmayan kültür miraslarımızın yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, korunması ve koruma kültürünün benimsetilmesine emsal teşkil eden Ahilik kültürü ile başladı. ‘Kardeş, eli açık’ anlamlarına gelen Ahi kültürü aslında bu günkü adı ile ‘Girişimcilik’, ‘Geliştirilebilirlik’, ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Diğerlerine emsal teşkil etme’ anlamına geliyor. Girişimcilikte KOSGEB, geliştirilebilirlik anlamında KUSKA gibi kuruluşlar, akarsuyun yatağını oluşturuyor. Global sermayenin küresel bir güç haline gelmeye başladığı medeniyetimizde, toplumun maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını gidermeye ve toplumsal düzeni sağlamayı amaç edinen esnafın kadri, özellikle gençler tarafından bilinmelidir. Esnaf odaları, bu hususlar doğrultusunda söz konusu kültürün pınarlarıdır”

Tiyatro (3)-1

“BULAMAZSAK ŞÜKREDERİZ” adlı eser, özellikle meslek okullarında eğitim gören öğrencilere ulaşması amacıyla sahnelenecek.

Kastamonu 80'ler ve 90'lar nostaljisi ile gülümseyecek Kastamonu 80'ler ve 90'lar nostaljisi ile gülümseyecek

Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın tiyatro geleneğini yaşatmaya yönelik çabalarına Taşköprü Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın da katıldığını duyurdu. Taşköprü Kaymakamlığı ve Taşköprü Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen organizasyonun, diğer yerleşkelere de örnek teşkil etmesi umuluyor.

Tiyatro (2)-1

Editör: Banu Türkmenoğlu