Ersizlerdere Tabiat Parkı ıslah çalışmaları başladı. Bölgede hayata geçirilecek olan projelerle turizm potansiyelinin arttırılması planlanıyor. Ersizlerdere Kalkınma, Eğitim ve Ekoturizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çağır Türkiye'nin 252. Tabiat Parkı olan Küre Ersizlerdere’ye Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ve projeler hakkında açıklamada bulundu.
Başkan Mustafa Çağır yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Küre Dağlarına ismimi veren ilçemize Türkiye'nin 252. Tabiat Parkı'na Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz tarafından ilk çivi çakılmaya başlandı. Bölgemizde turizm açısından gelişmesine önemli katkı sağlayacak projeler bizler için umut vericidir. 13 yıllık mücadelenin ilk meyveleri olan ahşap seyir terası ve giriş takları Ersizlerdere Tabiat Parkı’na olan ilgiyi artıracak. Bugüne kadar emek veren bu çalışmanın başlatılmasına vesile olan dönemin Bölge Müdürü Sayın Hasan Başyiğit'e, Şube Müdürümüz sayın Yalçın Uyanık’a, Milli Parklar Küre Şube Şefimiz sayın İlker Yılmaz'a ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekibine, Küre Kaymakamlığımıza, İl Genel Meclis Üyemiz sayın Mustafa Canbaz'a, muhtarlarımız sayın Nihat Kaya ve Bülent Ertürk’e önceki dönem muhtarımız Ahmet Yılmaz'a, Küre için büyük mücadele veren, Küre sevdalısı ve hep yanımızda olan hemşehrimiz Cengiz Muhziroğlu'na bu proje imzasıyla katkı sunan memleketine sahip çıkan Küreli hemşerilerimize, Ersizler ve Ersizlerdere halkına, Kastamonu Üniversitemize, Turizm Fakültemize, Orman İhtisas Fakültemize, Ormancılık ve İhtisaslaşma Koordinatörlüğüne ve öğretim üyelerimize, emeğini katkısını desteğini esirgemeyen tüm siyasilerimize, Kastamonu halkına, Anka Arama Kurtarma Derneğine, TURGED Kastamonu Turizm Geliştirme Derneğine, KADASK Kastamon Doğa Sporları Kulübüne, Yerel ve Ulusal Basınımıza ve tüm emeği ve katkısı geçenlere Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturizm Derneği olarak sonsuz teşekkür ederiz.”
“İSVİÇRE'NİN LAUTERBRUNNEN KASABASINI MODEL OLARAK BELİRLEDİK”
“Ersizlerdere Kanyonu içerisine planladığımız Türkiye’nin en büyük ferrata parkurunun girişi Karadonu köyünden olacak. Bu sayede yöre insanımızın olurunu alarak ve gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra köy evleri konaklama amaçlı turizme kazandırılacak. İsviçre'nin Lauterbrunnen Kasabası olarak model olarak belirlediğimiz proje içinde gerekli adımları atacağız. Bu sayede atıl duruma gelen eski Karadonu Köyü yolu yapılarak aktif hale getirilecek. Büyük obrukları derin vadeleri görme imkânı bulunacak. İlçemiz için çok büyük önemi bulunan, çok uzun yıllar önce kayadan doğal olarak yapılan, Doğanlar Kalesi içinde gerekli rotasyon çalışmaları yapılacak. Doğanlar Kalesinin Tabiat Anıtı ilan edilebilmesi için ilgili kurumlara başvurularını yapacağız. Bu sayede Ersizlerdere Tabiat Parkı ve Doğanlar Kalesi ile birlikte Karadonu köylerini turizme kazandırmak suretiyle birbirine entegre de etmiş olacağız. İlçemiz ve köylerimizin kalkınmasına da bu çalışma ve projeler büyük katkı sunacak” dedi.