DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, "Gövde ve yol kazıları ile cebri boru imalatlarını tamamladık. 275 bin metreküplük gövde dolgusunun 126 bin metreküplük kısmını bitirdik. Çalışmalarımız aralıksız sürecek ve en kısa sürede projeyi tamamlayarak gölette su tutmayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

KASTAMONU'NUN TARIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLANACAK

Alibeyoğlu Göleti'nin bölge tarımına büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Balta, göletin 4 bin 260 dekar araziye can suyu vereceğini belirtti. Balta, "Gölet sayesinde çiftçilerimiz modern sulama sistemleri ile tanışacak, sulama maliyetleri düşecek ve verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle çiftçilerimiz çeşitli ürünler yetiştirebilecek ve gelirlerini artırabilecek. Kastamonulu üreticiler, 2024 yılı verilerine göre yılda yaklaşık 31 milyon 950 bin lira daha fazla kazanacak" şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Taşkın Koruma Hedefleniyor

DSİ Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulama yöntemlerini yaygınlaştırmayı ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek verimi almayı amaçlıyor. Aynı zamanda, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için de çalışmalarını sürdürüyor. DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkmayı hedefliyor.

Pedallar, Cide'de Rıfat Ilgaz Festivali için çevrilecek Pedallar, Cide'de Rıfat Ilgaz Festivali için çevrilecek

Temelden yüksekliği 37 metre olarak projelendirilen Devrekani Alibeyoğlu Göleti, ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde tasarlandı. 874 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, bölgedeki tarım arazilerine hayat verecek. DSİ, projeyi en kısa sürede tamamlayarak göletin su tutmaya başlamasını hedefliyor.

Editör: Serkan Kebecioğlu