Ağlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından; Ağlı merkez mahallesinde gece eğitimi düzenlendi.

Programa İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ümit Uçar, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İbrahim Burak Eminoğlu, Ağlı İlçe Müdürü Ufuk Yeniay, Küre İlçe Müdürü Oktay Kocaer, Ağlı Ziraat Odası Başkanı Aydın Şükrü Özsoy, İlçe Müdürlüğü personeli ve muhtar ve çiftçiler katıldı.

Ağlı İlçe Müdürlüğü tarafından verilen gece eğitimlerinde amaç; üretici ve yetiştiricilerin yaptıkları faaliyetlerde bilgi olarak daha donanımlı olmasını sağlamak, yetiştiricinin doğru olarak bildiği fakat yanlış olan konularda hataları düzeltmek, gelişen ve değişen tarım hayvancılık teknolojilerine ilçe çiftçisinin ayak uydurması sağlamak, zaman ve personeli etkin kullanmak adına yapılan planlamalardan üreticiyi haberdar etmek olarak özetlendi.

Eğitimde; ilçenin ana geçim kaynağının hayvancılık olması sebebiyle Ağlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Muhammed Alperen Köprülü tarafından “İneklerde gebelik, doğum ve doğum sonrası besleme bakım” ve “Buzağılarda doğum öncesi ve sonrası bakım besleme” konularında geniş kapsamlı sunum yapıldı. Veteriner Hekimi Onur İpçi tarafından; 2023 yılı içerisinde ilçe müdürlüğünün yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından buzağı desteği başta olmak üzere hayvancılık desteklemeleri müracaat takvimleri yetiştiricilere bilgiler verdi.

 Ağlı İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ahmet Demirkan, Çiftçi Kayıt Sistemi destekleme başvuruları ve tarımda uygulanan münavebe sistemi hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Toplantıya katılım sağlayan Küre İlçe Müdürü Oktay Kocaer; 2023 yılı mazot gübre destekleme ödemelerinin çiftçi hesaplarına tanımlanması ve nasıl kullanacağı, Toprak Mahsulleri Ofisi ürün alımı hakkında bilgi vermiş ve buzağı bakım besleme, süt sağımı, meraya dayalı hayvancılık konularında tecrübelerini paylaştı.

Eğitim toplantısının son bölümünde söz alan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Dünya ve ülkemizin içerisinde bulunduğu iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlere dikkati çekerek; Tarım ve Hayvansal üretimde bakanlığın desteklemiş olduğu Tarımsal ve Hayvansal sigortanın önemine vurgu yaptı. Çiftçilerin gerçekleştirdiği gıda üretiminin önemine değinen Tanrıkulu, ülkemiz için gıdanın ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu, hayvansal ve bitkisel üretimin ülkemiz için olmazsa olmaz konumda olduğunu hatırlattı. (Kastamonu İstiklal Gazetesi)

Kasım Ayı İlçe Müdürleri toplantısı Doğanyurt’ta gerçekleşti Kasım Ayı İlçe Müdürleri toplantısı Doğanyurt’ta gerçekleşti

Editör: Serkan Kebecioğlu