Eğitim

Sinop, Düzce ve Çankırı, Kastamonu'da bir araya geldi

Kastamonu'da; Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın da yer katılım sağladığı “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi” programı düzenlendi.

Abone Ol

Kastamonu Üniversitesi, genç araştırmacılara yönelik düzenlediği Tekno-Girişimcilik Eğitimi ile bilimsel çalışmaların girişimcilik alanında uygulanmasına katkıda bulundu. TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında gerçekleştirilen ve Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin tarafından yürütülen “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi” programı, 23-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlendi.

20 GENÇ ARAŞTIRMACI KATILDI 
Programa, aralarında Kastamonu Üniversitesi’nin de bulunduğu 12 farklı üniversiteden 20 genç araştırmacı katıldı. Programın amacı, Ar-Ge kültürünü tekno-girişimcilik alanında geliştirmek, teknolojik girişimciliğin önemine dikkat çekmek ve katılımcıları bireysel ya da Teknokent aracılığıyla girişimci faaliyetlere yönlendirmek olarak ifade edildi.

SİNOP, DÜZCE VE ÇANKIRI, KASTAMONU'DA BULUŞTU
Eğitime katkı sağlayan üniversiteler arasında Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa yer aldı. Ayrıca, 18 akademisyen eğitmen olarak programda görev aldı.

JÜRİYE SUNDULAR
Eğitimde, girişimciliğin temel kavramları, girişimci psikolojisi, iş fikri geliştirme, dijital pazarlama, fikri ve sınai mülkiyet hakları gibi konular ele alındı. Teorik eğitimlerin yanı sıra katılımcılar, iş modeli kanvası hazırlayarak geliştirdikleri projeleri jüriye sundular.

İŞ FİKİRLERİ YARIŞTI
Programın son gününde, genç araştırmacılar tarafından hazırlanan iş fikirleri jüri karşısında sergilendi. 

Katılımcılar, etkinlikten memnun kaldıklarını ifade ederken, geliştirilen iş fikirlerinin marka ve patent tescili süreçlerine dair önemli bilgiler edindiklerini ve TÜBİTAK 1812-Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı’na başvuru yolunda ilerleme kaydettiklerini belirtti.