Aşurenin Zamanı Geldi, Komşular Sizden Aşure Bekler!

Reis Gıda olarak, 7 Temmuz Pazar günü başlayan Muharrem ayının gelişiyle birlikte, paylaşmanın, hoşgörünün ve birlikteliğin en güzel sembollerinden biri olan Aşure Günü’nü büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü, bu yıl 16 Temmuz’da evlerde tatlı bir telaşla hazırlıkları başlatacak. Ay boyunca tencerede bütün malzemelerin harmanlanarak bir araya gelmesiyle yapılan aşure, sıcak sıcak dumanı tüterek bütün komşulara dağıtılacak.

Kastamonulu çiftçiler Gölbaşı’nda Kastamonulu çiftçiler Gölbaşı’nda

REİS’ten özel organik lezzet

Kültürümüzün en köklü geleneklerinden biri olan aşure, birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel örneklerinden biridir. Aşure ne kadar paylaşılıp dağıtılırsa o kadar bereketli olacağına inanıldığı için her evin mutfağında kendine yer bulur.  Bakliyat çeşitlerinden, kuru yemişlerine kadar birçok tadın aynı hoşgörü tenceresinde bir araya gelerek oluşturduğu bu özel lezzet, bereketli Anadolu topraklarının tarihsel ve kültürel mirasının da bir parçasıdır. Reis Gıda olarak, bu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına, 43 yıldır olduğu gibi bu yıl da özenle seçilmiş bakliyat ürünlerimizi ülkemiz ve dünya genelindeki tüketicilerimize sunarak, farklı ülkelerde yaşayan insanları aşure lezzetiyle bir araya getiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz özel aşure kitleri ile dünya genelindeki insanlar, Türk kültürünün bu zengin ve anlamlı tatlısını kendi evlerinde hazırlayıp komşularıyla paylaşma fırsatı buluyor.

Aşure-1

Aşure birlik ve paylaşmaktır

Reis Gıda, sadece Türkiye’de değil, Amerika, İngiltere, Avrupa ve Asya pazarlarında da faaliyet göstererek, Aşure Ayı'nın evrensel mesajını global bir fenomene dönüştürüyor. Aşure, içinde barındırdığı çeşitli malzemelerle çeşitlilik içinde birlik mesajını simgeliyor.

Aşure 10 bin yıllık geleneğimiz

Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, Aşure Günü’nün toplumsal dayanışma, paylaşım ve hoşgörü gibi değerlerin sembolü olduğunu vurgulayarak, bu özel günün kutlanmasının önemine değindi. “Aşure, 10 bin yıllık köklü bir gelenek olarak toplumsal birliğimizi ve paylaşma kültürümüzü pekiştiren tatlımızdır. Reis Gıda olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Geleneği Geleceğe Aktaralım' temasıyla düzenlediğimiz tadım etkinliklerimizle bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Reis Gıda-2

Malzeme önemli

Aşure, farklı yörelerde kendine has tarifleriyle pişirilerek herkesin damak zevkine hitap edebiliyor. Bazıları fasulyesini bolca kullanır, bazıları fındık ekler, kimileri ise aşurenin renginin koyu olmasını tercih ederken, bazı yörelerde tuzlu aşure yapımına bile rastlanabilir. Ancak her türlüsü, eldeki malzemelerle yetinmeyi, bereketi çoğaltmayı ve paylaşmayı ifade eder. Pişirildikçe dağılan, dağıldıkça lezzetlenen ve paylaşıldıkça daha da tatlanan aşure, toplumsal birliğimizi ve paylaşma kültürümüzü en tatlı şekilde sergiler.

Editör: Ercan Çatal