Eğitim

‘Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı’ yapıldı

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Kurulu Toplantısı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında Şube Müdürü Gülseren Anbarcı ve İl Yürütme Kurulu’nun da katılımıyla müdürlük konferans salonunda gerçekleştirildi.

Abone Ol

Toplantıda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ TEHDİT EDEN BAĞIMLILIKLARIN BİRDEN ÇOK ÇEŞİDİ VARDIR”

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: "Öğrencilerimizi tehdit eden bağımlılıkların birden çok çeşidi vardır. Yaygın olarak bilinen bağımlılıkların yanı sıra teknoloji de bir bağımlılık haline gelebilmektedir. Bu sebeple bizler çocuklarımızı daha sıkı takip etmeli ve bağımlılıkların her türlüsü ile mücadele etmeliyiz. Bağımlılıkla mücadelenin bir diğer yolu olan kültür, sanat ve spor faaliyetlerine daha çok ağırlık vermeli ve onları teşvik etmeliyiz. 

Bakanlığımızın yeni eğitim öğretim yılı ile beraber başlattığı "BİZ" projesi birçok farklı konuda olduğu gibi bağımlılıkla mücadeleye de büyük ölçüde destek sağlıyor. Öğretmen ve öğrencilerle birlikte okul süreçlerinde velilerin sorumluluğunun ve farkındalığının artırılması bağımlılıklarla mücadelede önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda ailenin okul dışı süreçler hakkında bilinçli olması bağımlılıkla mücadelede önleyici bir etkiye sahiptir.” dedi.

“DİJİTAL BAĞIMLILIĞIN ÖNLENMESİNDE ÖNEMLİ BİR MESAFEYİ KAT EDECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Müdür Gümüş’ün konuşmasının devamı şöyle: “Günümüzde bağımlılık kapsamına dâhil edilen birçok yeni durumla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Çağımızda yaşamış olduğumuz dijital dönüşümün faydalarının yanı sıra zararlarının da olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu durum yeni bir bağımlılık türü olan dijital bağımlılığı ortaya çıkarmaktadır. Geniş bir alana sahip olan ve çocuklarımızı derinden etkileyen dijital bağımlılıkla mücadele etmenin ve teknolojinin kullanımında doğru rehberlik yapmanın giderek daha önemli bir hale geldiğini görüyoruz. Bakanlığımız tarafından yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte okul saatleri içerisinde öğrencilerimizin bireysel olarak teknolojik araç kullanmalarının önüne geçilmesi, dijital bağımlılığın azalmasında ve teknolojinin bilinçli kullanılmasında önemli bir adım olmuştur. Rehberlik Araştırma Merkezimizin, öğretmen, öğrenci ve velilerimize uygulayacağı rehberlik hizmetleri sayesinde dijital bağımlılığın önlenmesinde önemli bir mesafeyi kat edeceğimize inanıyorum. 

Bu amaçlar doğrultusunda yarınımızın teminatı sevgili çocuklarımız için en iyisini, en doğrusunu yapan kıymetli öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”