Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu tarafından Bingöl Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Bingöl’ün Depremselliği ve Deprem Dirençli Bingöl” başlıklı etkinlikte konuşan Görür, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, Yedisu segmentine dikkat çekti.
Depremlerin levha hareketleri nedeniyle oluştuğunu ifade eden Görür, “Anadolu ve Avrasya levhaları arasında sürekli bir gerilim var. Bu hareket, fay hatlarında stres birikmesine yol açıyor. Biriken stres, zamanı geldiğinde kırılmaya sebep oluyor” diye konuştu.
Görür açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yedisu Fayı 250 senelik döngülerle stres boşalması yaşıyor. En son 1784’te kırılmış. Üzerinden 250 yıl geçti. Bu da fayın artık kritik noktaya ulaştığını gösteriyor. 1939 Erzincan depreminde bile bu segment kırılmamıştı. Bu faya çevre depremlerden de enerji transferi oluyor. Dolayısıyla tehlike kapıda. Ama mesele korkmak değil, hazırlıklı olmak. Bingöl’ü deprem dirençli bir kent haline getirmek zorundayız.”
Prof. Dr. Görür’ün konuşmasının ardından, etkinlik soru-cevap bölümüyle devam etti. Programa çok sayıda mühendis, mimar ve vatandaş katıldı.