Kursta 12 kursiyerin eğitim aldığını belirten yetkililer, bu sertifika ile birlikte kursiyerlere çeşitli iş olanakları sağlandığını vurguladı. Model uçak rehber öğretmen sertifikası alan kişilerin, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ek ders ücretli kurslar açma ve halk eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapma yetkisi elde ettiği ifade edildi.

Model uçak meraklılarını meslek sahibi yapma hedefi güden kurs, kamu kurumları ve özel sektörde model uçak eğitimleri düzenleme yetkisi kazanan sertifikalı öğretmenler için, ilerleyen dönemlerde sektörde önemli bir rol oynayacak.

havacılıkmaket (5)GÜNEY: “ALMIŞ OLDUKLARI SERTİFİKALAR İLE KURS VERMEYE YETKİLİ OLACAK”

Kastamonu'da öğrenciler çadır kurdular Kastamonu'da öğrenciler çadır kurdular

Düzenlenen Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu sayesinde almış oldukları sertifikalar ile kurs açma yetkisinin olacağına işaret eden THK Model Uçak Başöğretmeni Ferhat Güney; “Yaklaşık 10 yıldan beri bu görevi yapmaktayım. Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde görev alıyorum. Şu andaki kursumuz ‘Model Uçak Rehber Öğretmen’ başlangıç kursu. 11 Aralık itibariyle kursumuza başladık, 23 Aralık’ta ise uçaklarımızı uçurmayla birlikte kursumuzu tamamlayacağız. Bu kurslarımızı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerimize ve üniversitedeki genç öğrenci arkadaşlarımıza veriyoruz. Şunda kursumuzda ‘Ata model uçak’ ve ‘Kırlangıç model uçak’ olmak üzere 2 adet model uçak yapılıyor. Öğretmenlerin ve öğrencilerin bizden almış oldukları sertifikalar ile okullarda, Üniversitelerde, Halk Eğitim merkezlerinde veya Gençlik merkezlerinde bu kursu vermeye yetkili olmuş oluyorlar. Model uçak malzemelerini Eskişehir'deki Havacılık Eğitim Merkezleri’nden arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize gönderiyoruz. Daha önce ‘Radyo Kontrol Kursu’ gerçekleştirilmişti, ikinci de ‘Rehber Öğretmen Başlangıç’ kursu gerçekleştiriliyor. Bunun ikinci aşaması olan ‘Rehber Öğretmen Tekâmül’ kursu da Eskişehir'deki İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

ORTAORUÇ: “300 ADET SERTİFİKA VERDİK”

Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu’nun iş kapısı sağlayacağına vurgu yapan Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Saymanı Sevil Ortaoruç, “Geçtiğiniz yıllarda ilk kursumuzu açmıştık bu sene ikincisini tamamlıyoruz. Kurslara katılım sağlayan öğrencilere bu zamana kadar 300 adet sertifika verdik. Hedefimiz Nisan ayında ‘Radyo Kontrol’ kursunun 2.’sini açmak. Kastamonu’da bir ilk olan ‘Yamaç Paraşütü’ kursunu ise Mart ve Eylül aylarında açmayı planlıyoruz. Niyetimiz havacılığı sevdirmek, havacılığı aşılamak ve derneğimizin amaçları doğrusunda faaliyetler yapmak. Sadece fitre, zekât deri bağışlarıyla kalmayıp havacılık üzerinden insanları meslek sahibi yaptırmak. Şu an 12 öğrencimiz kurs alıyor, daha öncede 15 adet Rehber öğretmen yetiştirmiştik. Bu kurslardan sonra öğrencilerime oryantasyon kursu aldırarak Halk Eğitim Merkez’lerinde kurslar açtırmaya devam edeceğiz. Amacımız iş kapısı açmak, ek iş yapmalarını sağlamak. Kurslara katılmak isteyen herkes Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube başkanlığı sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirler” dedi.

SOYCAN: “KASTAMONU’DA Kİ GENÇLERİMİZE HAVACILIĞI SEVDİRMEK”

Türk Hava Kurumu (THK) genç lideri Sezer Yasin Soycan ise; Kastamonu’da havacılığı geliştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Amacımız havacılığı geliştirmek, Kastamonu’da ki gençlerimize havacılığı sevdirmek. Buradan aldıkları kurslar sayesinde üniversite öğrencilerine gelir kapısı açmak ve gençlere uğraş edindirmeyi amaçlıyoruz. Geçtiğimiz seneye oranla katılım sayımızda artış var. Genç kanatlar ekibi öncesinde 40,50 kişi bandındaydı şu an ise 500 kişiyle ortaokullarda ve liseler de havacılığı tanıtmaya devam ediyoruz. Buradan aldığı sertifikalar ile öğretmenlik yapabiliyorlar. Halk Eğitim Merkezleri’nde ya özel okullarda öğretmenli yapabiliyorlar.

havacılıkmaket (7)DAYAN: “KENDİ YAPTIĞINIZ UÇAĞI UÇURMAK KEYİFLİ BİR ŞEY”

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Batuhan Dayan, THK Genç Kanat’ta gönüllü olarak yer aldığını ifade ederek; Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu almaktayız. Çok keyifli bir kurs geçiriyoruz. Öğretmenimiz ile 2 adet model uçak yapıyoruz. İleride de rehber öğretmenlik yapacağız, çok keyifli bir şey herkese tavsiye ediyorum. Burada kendi yaptığınız uçağı uçurmak keyifli bir şey. Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Bölümü’nü de okuduğum için bana çok şey kattığını düşünüyorum” dedi.

BAKACAK: “CİDE’DE HAVACILIĞI DAHA ETKİN BİR ŞEKİLDE YAYABİLMENİN BİR YOLU OLUYOR”

Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksekokulu Elektronik bölümü öğrencisi Zübeyir Bakacak, 1 yıla yakındır Cide Havacılık Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bakacak; “Okul süreci boyunca Kastamonu’da konakladım. Bu kurs sayesinde Cide’de havacılığı daha etkin bir şekilde yayabilmenin bir yolu oluyor. Aynı zamanda kendi teknoloji takımlarımızda havacılığın temellerini atıyoruz. Bu açıdan bize büyük bir faydası oldu. Bu kursa Türk Hava Kurumu’nun sosyal medya hesabından ulaştım. Aynı zamanda paraşütü ile uğraşan hocamızdan destek alarak bu kursa katıldım.” diye konuştu.

Kursa katılmak isteyen vatandaşlar, Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube başkanlığının sosyal medya hesaplarından iletişime geçebilirler.

(HABER: BANU TÜRKMENOĞLU)
(KAMERA : OZAN FURKAN ATLAMAZ)

havacılıkmaket (6)havacılıkmaket (1)

Editör: Serkan Kebecioğlu