12 yaşında lösemi teşhisi konulan Nurgül Büyüktarakçı Erfidan, zorlu bir 2 yıl süren tedavi sonucunda iyileşerek hayalini gerçekleştirdi ve doktor oldu. Aydın'da dünyaya gelen Erfidan, tedavi sürecinde okul ve arkadaşlarından uzak kaldı. İlerlemiş lösemi nedeniyle yüksek dozlarda kemoterapi ve radyoterapi tedavilerine maruz kaldı. Ancak doktor ve hemşirelerin özel ilgisi ve moral desteğiyle hastalığıyla mücadele etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 31 yaşındaki Erfidan, İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladı. Hem acil serviste hem de evde sağlık biriminde görev alarak hasta çocuklara destek oluyor. Kendisi de lösemi geçirmiş bir doktor olarak, hastalarla özel bir bağ kuruyor ve ailelere moral veriyor.

Kastamonu'da yürekleri ağza getiren sosyal deney! Kastamonu'da yürekleri ağza getiren sosyal deney!

Erfidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni canlı örnek olarak gördüklerinde onları mutlu edebildiğim için ben de mutlu oluyorum. Çocuk hastalar her şeyin farkında olmuyor. Onlara oyun gibi geliyor bu süreç. Anneler, babalar durumumu öğrenince onlar için umut oluyor.

Gittiğim her hasta çocuğun evinde durumumdan bahsediyorum. 'Merak etmeyin geçici bir dönem. Ben de sizler gibi zorluk yaşadım. Hem maddi hem manevi anlamda.' diyorum. Bunların geçici olduğunu onlara göstermek istiyorum. İyi ki doktor olmuşum diyorum. Çünkü bir hastanın bile iyileşmesine vesile oluyorsak, hayata tutunmasına vesile oluyorsak, bu ne kadar güzel bir şey."

Hastanede 12 yaşındaki oğlu epilepsi ve serebral palsi tedavisi gören Kezban Erkul da Dr. Erfidan'ın hikayesinin kendilerini çok etkilediğini, onunla tanıştıktan sonra daha olumlu düşünmeye başladıklarını söyledi.

Hemşire Hülya Yıldırım ise birlikte görev yaptığı Erfidan'ın hastalarla kurduğu empatinin çok farklı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA