Sınav iki oturum şeklinde uygulanacak olup, çoktan seçmeli 90 sorudan oluşacak ve her iki oturum da aynı gün tamamlanacak. Birinci oturumda, 50 soruluk sözel alan bulunacak ve süresi 75 dakika olacak. Bu oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden sorular sorulacak. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alanı kapsayacak ve 80 dakika sürecek. Bu oturumda matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular yer alacak.

Merkezi sınava toplamda 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvurdu. Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okulda, 62 bin 663 salonda ve yurt dışında 11 sınav merkezinde, 11 okulda, 35 salonda yapılacak. Özel durumları nedeniyle 187 öğrenci evde veya hastanede sınava alınacak. Ayrıca, görme engelli 82 öğrenci ve az gören 292 öğrenci için gerekli önlemler alındı.

Göl Köylüler buluşmasına Bengü Balkır Mısırlıoğlu’nun sunumu damga vurdu Göl Köylüler buluşmasına Bengü Balkır Mısırlıoğlu’nun sunumu damga vurdu

LGS merkezi sınavına isteyen tüm öğrenciler katılabilecek. Sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilecek. Sınavın içeriğinde, süresinde ve soruların dağılımında herhangi bir değişiklik olmayacak. Sınav, geçen yıl sadece birinci dönem konularını içermişti, ancak bu yıl tüm 8. sınıf müfredatını kapsayacak.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada hazır bulunacak. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi, en az iki koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

Sınav sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla liselere yerleştirme süreci başlayacak.

Editör: Mehmet Salman