Kastamonu Üniversitesi Teknokent binasında 1-3 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliğe 15 farklı üniversiteden farklı disiplinlerde çalışan lisansüstü çalışmalarını yürüten araştırmacılar katıldı. Etkinlik süresince Kastamonu Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören 3 lisans öğrencisi de yardımcı personel olarak görev aldı.

 Projenin temel amacı ülkemiz gerçeklerinden biri olan deprem ile ilgili bilimsel bir farkındalık oluşturmak ve depreme karşı alınabilecek tedbirler kapsamında ahşabın ve ahşap yapıların tercih edilebilirliğini rasyonel bir bakış açısıyla ortaya koymak olarak belirlendi. Bunun yanında, “sürdürülebilirlik” yaklaşımını katılımcılara aktararak, ahşabın ve ahşap yapıların sürdürülebilirlikte neden önemli olduğunun irdelenmesi; ekonomik, ekolojik ve sosyal nitelik bakımından ne gibi avantaj/katkılar sağlayabileceğinin gösterilmesi ve ahşap yapıların nasıl daha sürdürülebilir kılınabileceğinin ortaya konulması projenin hedefleri arasında yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi'nden öğrencilere fırsat Kastamonu Üniversitesi'nden öğrencilere fırsat

Proje faaliyetlerinin sonunda katılımcılar ilgili eğitimden son derece memnun kaldıklarını, ahşap konusunda multidisipliner bir bakış açısı ile pek çok şey öğrendiklerini, deprem, ahşap ve sürdürülebilirlik konularının bir arada değerlendirilmesi gerektiğini ve gelecekte ahşap yapı inşasına bu perspektifle yaklaşılması gerektiğini öğrendiklerini belirtti.

            Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projenin başarısından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerine ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a da teşekkür etti. (Kastamonu İstiklal Gazetesi)

Editör: Serkan Kebecioğlu