Etkinlik çerçevesinde, tüberkülozun önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğu vurgulandı. Uzmanlar, hava yoluyla bulaşan ve genellikle akciğerleri etkileyen bu hastalığın erken teşhis ve düzenli tedaviyle kontrol altına alınabileceğini belirtti. Tüberküloz, etkili tedaviye başlandıktan sonra 2-3 hafta içinde bulaşıcılığını kaybediyor. Ancak ilaçların düzenli ve yeterli süre kullanılması büyük önem taşıyor, aksi takdirde ilaç direnci ve nüks gibi ciddi sorunlar oluşabiliyor.

COVID-19’dan sonra yeni bir küresel salgın mı kapıda? COVID-19’dan sonra yeni bir küresel salgın mı kapıda?

Türkiye’de tüberküloz tedavi hizmetleri tüm sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak sunulurken, tedavide kullanılan ilaçlar da Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz sağlanıyor. Ayrıca, 2006 yılından bu yana uygulanan Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) yöntemi, tedavinin düzenli şekilde sürdürülmesini sağlıyor ve bu uygulama Dünya Sağlık Örgütü tarafından örnek bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Keah'ta Verem Eğitim Haftası’na Ev Sahipliği Yaptı (2)

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikler giriş katında kurulan Verem Hastalığı Bilgilendirme Standı, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emire Er’in de katılımıyla açıldı. Etkinliğe ayrıca, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları Faden Değirmenci ve Şerife Alp, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Eylem Gözde Altundal, Verem Savaş İl Koordinatörü Dr. M. Meltem Kabaşabanoğlu ve diğer sağlık personeli katılım sağladı.

Vatandaşlara tüberküloz hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtılan stantta, hastalık hakkında farkındalık oluşturulması hedeflendi. 

Editör: Banu Türkmenoğlu