Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde başarılı hizmetlere ve önemli projelere imza atan Kaymakam Baycar, Yeni İnebolu Gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Kadir Yıldırım’a makamında açıklamalarda bulundu.

“KEYİFLİ VE HUZUR DOLU 3 YIL GEÇİRDİK”

K.Yıldırım: İnebolu’da 3 yıllık görev sürenizin sonuna geldiniz. Duygularınızı öğrenebilir miyiz?

Kaymakam Baycar: “Son Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle İnebolu’daki 3 yıllık görevim sona ermekte olup Şırnak ili Cizre ilçesine atanmış bulunmaktayım. Türkiye'nin tek İstiklal Madalyalı ilçesinde bu süre zarfında hizmet etmek benim için onur ve gurur kaynağıdır. Birlikte çok keyifli, huzur dolu bir 3 yıl geçirdik. Tabi zor günlerimiz de oldu. Üç büyük sel, iki büyük deniz taşkını bunlardan ilk aklıma gelenler. Ama hamdolsun bu tür zorlukların üstesinden de devletimizin gücü milletimizin desteğiyle bütün kurumlarımızın iş birliğiyle gelmeyi başardık.

“BU 3 YILI ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR UNUTMAYACAĞIM”

“Köklü tarihi, özgün mimarisi, berrak denizi, ormanı ve bol yeşillikli doğal güzellikleriyle İnebolu kişiye sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlıyor. Bundan ziyade çalışkan ve uyumlu insanıyla birlikte çalışmakta ayrıca keyif verici bir olanak. İnebolu’da bu güzelliklerle geçirdiğim bu üç yılı ömrümün sonuna kadar unutacağıma asla ihtimal vermiyorum.”

İSTİKLAL MADALYALI İLÇEDEN NUH’UN GEMİSİNİN MEKANINA

“Kurtuluş Savaşı’nda bir milletin yeniden doğuşunda sağladığı üstün başarılarından dolayı İstiklal Madalyasıyla taltif edilmiş ülkedeki tek ilçeden insanlığın ikinci doğuşu kabul edilen Nuh Peygamberin gemisinin karaya oturduğu bir ilçeye atanmakta ayrı bir hoş tesadüf. Tabi bu tür görev değişiklikleri kamu görevinin klasik olacak açıklaması olan bayrak yarışı ile ifade edebilirim. Bayrağı kendisine devredeceğim yeni İnebolu kaymakamına başarı ve hayır diliyorum. Aynı şekilde kendisinden bayrağı devralacağım selef Cizre kaymakamına teşekkür ve sağlık diliyorum.”

İNEBOLU’NUN HAK ETTİĞİ KONUMA KAVUŞMASINA ŞAHİTLİK ETMEK İSTERDİM”

“Ama şunu içtenlikle ifade edebilirim ki İnebolu gibi ender bir ilçeden ayrılmak benim için hiç kolay olmayacak. Gönül birkaç yıl daha hizmet etmekten yana olduğunu buruk bir duyguyla itiraf edebilirim. Sahip olduğu kalkınma potansiyeli kinetiğe geçirmeye katkı sunmak isterdim. İlçemiz için daha yapacak hizmetlerde planlanan birçok projede daha yer almak isterdim. Son 30 yıldır diğer kırsallarda olduğu gibi süregelen şehre göçün önüne geçecek çalışmalar da yer almak isterdim. Özellikle İnebolu yolu, liman projesinin tamamlanması, turizmin Karadeniz’e biraz daha açılmasıyla İnebolu’nun hak ettiği konuma kavuşmasına şahitlik etmek isterdim. İhtişamını körükleyecek özel sektör yatırımlarıyla doluştuğu anları görmek isterdim. Kamu, özel, sivil toplum kuruluşlarıyla sistematik paydaş mantığının örneği bir ortamın pekiştiğini göstermek isterdim…”

“HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ İSTİRHAM EDİYORUM”

“Cennet vatanımızın nadide köşesi, İstiklal madalyalı tek ilçemiz, denizi, ormanı ve bize yüreğini bağrını evini açan halkı ile İnebolu’da çalışmak ben ve ailem için bir onur, bir keyif, bir huzur, bir gurur, ömür boyu unutamayacağım bir hatıra ve bir şanstır. Bu şansı bize veren devlet ricalimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu şansı bize yaşatan İnebolu ve İnebolulu hemşerilerimin tamamına çok teşekkür ediyorum. Haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. İnebolu’yu unutmayacağımızı ifade etmek istiyorum. İnebolu ve İnebolulular bütün güzelliklere layık. Rabbim İnebolululara her zaman güzellikler nasip etsin. İnşallah her geldiğimizde biraz daha müreffeh, biraz daha gelişmiş bir İnebolu ile karşılaşırız.”

11 AĞUSTOS SEL FELAKETİ SONRASI

K.Yıldırım: “İnebolu’da 11 Ağustos 2021 sel felaketinin ardından göreve başladınız. Geldiğinizde nasıl bir tablo ile karşılaştınız?”

Kaymakam Baycar: “Göreve geldiğim günden bugüne geçirdiğim süre içerisinde ilçemdeki hizmetlerden biraz bahsetmek istiyorum. Üç yıl önce Ağrı Vali yardımcılığı görevinde iken tam da 11 Ağustos selinin akabinde göreve başlamış oldum. Göreve geldiğim esnada sel felaketinin neden olduğu köy ve köy yollarımızda çok ciddi bir tahribat vardı. Özellikle Evrenye, Özlüce hattı ve yukarıdaki dere kenarları felaketten en çok etkilen bölgelerdi. İlk önceliğimiz tahribat niteliğine göre düzeltilmesi oldu. Bu kapsamda AFAD ile birlikte zararının rehabilitasyonu için mücadele ettik. Yaklaşık bir yıl içinde temel ve ana sorunların çözüme kavuşmasında ekiplerimizle beraber üstümüze düşeni yaptık. Bunun yanında bünyemizdeki kurumların diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmasına katkı sağladık. Kısa bir zaman zarfında birçok kurumumuz sahip olduğu araç, gereç ve personel açığını gidermiş oldu. Şükürler olsun ki devletimizin tüm kurumları ilçemiz ve köylerinde örnek bir koordinasyon ve iş birliği göstererek afetin yaralarını olabilecek en kısa süre içerisinde sarmış oldu.

SERACILIK PROJESİ

K.Yıldırım: “İnebolu’da birçok projeyi başlattınız ve yürüttünüz. Bu projelerden bahseder misiniz?”

Kaymakam Baycar: “İlk olarak halkımızın refah ve kalkınmasına direkt temas etmesi hasebiyle anlatmaya öncülüğümüzde başlatılan sera projesi başlamak istiyorum. Sera projelerinde farklı birçok kurum ve kuruluşlardan istifade etmiş olduk.

Sera projelerine ilk olarak İl Özel İdaremizin ve ilçemizin bağlı olduğu kalkınma ajansı olan Kuzka destekleriyle başladık. İlk etapta, bugünkü maliyeti sekiz milyon Türk lirasını geçen bir bedele sahip tam otomasyonlu bir serayı teşkilatlanmasında öncü olduğumuz kadın kooperatifle kurmuş olduk. Bir dönümü topraksız bir dönümü topraklı olmak üzere toplam iki dönüm seramız; sulaması, gübrelemesi tamamen çevirim içi sistemlerle yönetiliyor. Ürünlerini il dışına kendi marka, logo ve ambalajı ile satışa sunma aşamasına ulaşma sevincini bize yaşatmış oldu. “

“610 AİLEMİZE SERA VERDİK”

“İnebolu’da seracılığı yaygınlaştırmayı Yaygın Seracılık Projesi ile gerçekleştirdik. Bu proje ile 610 ailemizin gerek serasını aktif hale getrime gerekse de sıfırdan sera ile tanışma imkânını oluşturmuş olduk. Proje kapsamında yetiştiricilerimize ihtiyaca göre ahşap, naylon ve teknik destek sağlanmış olduk. Bu vesileyle İnebolu’yu seracılıkta il bircisi konumuna ulaştırdık. İlk hedefimiz mevcut sera sayısını 1000’e tamamlamaktı. Ama onu kısa sürede ulaştığımız için bir hedef güncellemesi yapıp dağıttığımız sera sayısını 1000’e çıkarma hedefini koyduk. Şu anda bu projemizde emin adımlarla ilerliyor. Bu ivmeyle seracılığın devam etmesi durumunda çok kısa bir sürede bölgede hatta ülkede İnebolu seracılıkta önemli bir merkez haline gelmiş olacaktır. “

“40 AİLEMİZE SERA MALZEMESİ DAĞITTIK”

“Onun yanında Bakanlığımızın katkılarıyla PRODES olarak, kendimizin kamu ağırlıklı kurduğumuz dernekle de 40 ailemize sera malzemesi dağıttık. Bu kapsamda da kadınlarımıza teorik ve uygulamalı eğitimler verdik. Yaklaşık 5 aydır eğitimleri devam ettiriyoruz.   Bu projeyle de sadece malzeme desteği değil aynı zamanda iyi tarım uygulamalarını içeren sera eğitimi de vermiş olduk.

Tamamlayıcı birçok desteklerimiz oldu. Fide desteği, gübre desteği gibi sera ile ilgili birçok destek de verilmiş oldu. En önem verdiğimiz projenin bu olduğunu düşünüyorum ve geri dönüşlerin de çok olumlu olduğunu paylaşmak istiyorum.”

YİĞİT İNEBOLU OKUYOR PROJESİ

“Çocuk ve gençlerin daha bilgili yetişmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğümüz öncülüğünde kitap okumaya teşvik programları ve okuma ortamları oluşturduk.  Bu anlamda “Yiğit İnebolu Okuyor” projesini çok etkili verimli şekilde ilerlemesini sağladık. Bu kapsamda okullarımıza 25 bin kitabı hayırsever ve başta belediye olmak üzer diğer kurumlarımızın destekleriyle temin ettik. Bu projelerle an itibariyle kütüphanesi olmayan hiçbir okulumuz olmamakla beraber kitap eksiği yaşayan herhangi bir okulumuz da kalmamış oldu. Okumayı teşvik etmek için ödüllü beş tane okuma etkinliği yaparak da en fazla kitap okuyanları ödüllendirdik. Bugünkü rakamla toplam 1 milyonun üstünde hediye verdik. Kaymakamlık, Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla da ödüllendirmelerini temin ettik.”

DENK KAYIĞI REPLİKASI

Kastamonulu Bakan talimat verdi... Kastamonulu Bakan talimat verdi...

“Milli ve tarihi şuurun yaşatılması için denk kayığı replikası projesini başlattık. İnebolu’ya İstiklal Madalyası kazandıran kayıkçılarımıza vefa borcumuz gereği örneği kalmayan denk kayığını aslına uygun bir şekilde imal ettirdik.  Sembolik bir değere taşıyan denk kayığın imalatında milli bilincin örneğini teşkil etmesi amacıyla sıfır maliyetle sadece kurum imkanları ve hayırseverlerimizin katkılarıyla başarılmasını sağladık. Belediyemizin de desteğiyle Boyranaltın da sergilenmeye başlandı. İlgili milli günlerde de denize indirme planları yapıldı. Aslına uygun bir şekilde imalat ustalığını üstlenen Mehmet Aksoy kardeşimize de şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca denk kayığının minyatür halinin İnebolu’da kimlik kazanma çalışmaları planlandı.”

AİLE DESTEK MERKEZİ

“Aile Destek Merkezi kurarak kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonlarını sağlayan kurslarımızı yaygınlaştırdık. Hediyelik eşya üretimi, İnebolu’nun kıymetli ürünleri, eserleri, özellikle İstiklal Madalyası, Hamamcı Kadı Salih Reis gibi birçok hediyelik ürün artık kadınlarımız tarafından üretimi yapılmakta ve restore ettiğimiz hükümet konağı ek binasında faaliyetlerini sürdürmekte. Belediyemizin destekleriyle de pazarlaması için Boyranaltı’nda ve Hükümet Konağının önündeki kulübelerde ürünlerimizin satışını yapmaktayız. Aynı zamanda Hükümet Konağı ek binasında da bir satış yerimiz mevcut. Bütün vatandaşlarımızı kadınlarımıza destek olmak adına bu ürünlerden almaya, değerlendirmeye davet ediyorum. Ürünlerimizi ayrıca bir daire kiralayıp orada da üretimini gerçekleştiriyoruz.”

VEFA PROJESİ

“Belli bir yaşa gelmiş, sağlık sorunu yaşayan yaşlı veya bir engelden dolayı kendi işini yapamayacak vatandaşlarımızın evlerinin temizlik, bakım ve onarımlarını kaymakamlık olarak kurduğumuz ekiplerle yapıyoruz. Bu bağlamda Vefa projesini de çalışan sayısını artırarak daha etkili bir seviye ulaştırdık. Hem personel sayısını hem de hizmet verilen vatandaş sayısını artırarak devletin şefkat elinin göstermiş olduk.”

İNEBOLU KİTABI

“İnebolu’ya münhasır müstakil akademik bir kitap eksiği vardı. İnebolu Kaymakamlığı, İnebolu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi ortaklığında çıktısı kitaba olacak Uluslararası İnebolu Sempozyumuna öncülük ettik. İki gün süren sempozyumda sekiz oturumla İnebolu’nun tarihi, kültürü, mimarisi, gastronomisi vb. unsurların çalışılması sağlandı. Sempozyuma 12 farklı üniversiteden 30’ün üzerinde akademisyeni katılımı sağlandı. İnebolu’nun her alanda değerlendirmeleri yapılması sağlandı. Sempozyumun ikinci etabında da sunulan bildiriler beraber   eksik kalan konuları da yaklaşık 6 ay daha emek verilerek kitaplaştırılmasını sağladık. Kastamonu Üniversitemizden Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şerif Demir’in de katkılarıyla bu kitabı hayata geçirdik. İnebolu Kaymakamlığında, Kastamonu Üniversitesi’nde ve İnebolu Belediyesi’nde emeği geçen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 1000 adet kitap basımı gerçekleştirilerek İnebolu’ya bir iz bırakıldığını düşünüyorum.  Geçmişten Geleceğe İnebolu kitabı şu an İneboluluların hizmetinde diyebilirim.”

ESKİ KARAKOL BİNASININ RESTORASYONU

“İnebolu’nun kültürünü korumak ve turizm unsuru olarak yer almasını sağlamak amacıyla mimari niteliği yüksek olan İnebolu konaklarının korunmasına öncülük ettik. Bir zamanlar karakol binası olarak kullanılmış tarihi binamızı restore ederek değerlendirmesini sağladık. Koruma Kurulunun da onayladığı bir projeyle tadilattan geçirdik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile Destek Merkezimizi oraya kurduk ve şu an vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu vesileyle hem kurum ihtiyaçlarımızı giderme adına hem de İnebolu mimarisinin korunmasına bir katkı sağlamış olduk.”

KİTAP KAFE

“Hükümet Konağı ek binası olarak kullandığımız binanın bodrum katını hayırsever hacı Muhittin Öztürk’ün desteğiyle Kitap Kafe olarak hizmete sunacağız. Şu an çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Gençlerimizin ücretsiz çay kahve içecekleri, Halk Kütüphanemize destek verecek ikinci bir mekân olacak. Otantik bir şekilde tasarımını gerçekleştirdiğimiz kitap kafede gençlerimizin çay ve kahvelerini içerken kitap, dergi ve gazeteleri okuma fırsatını yakalaya bilecekleri bir ortam oluşmuş olacak. Bu kapsamda hayırseverimiz Muhittin Amcaya çok teşekkür ediyorum.”

SPOR DOSTU İNEBOLU PROJESİ

“Spora da çok önem verdik. Sporla ilgili Halk Eğitim, Milli Eğitim’in ortaklığında birçok projeye imza attık. Halk Eğitim ile 100’ün üzerinde kurs açarak gençlerimizin, öğrencilerimizin sporu sevmelerini ve sporla iştigal etmelerini sağladık. Bu kapsamda “Spor Dostu İnebolu” projesini hayata geçirdik. Yaklaşık 2,5 yıl önce bu projenin lansmanını Sayın Valimizin de katılımıyla malzeme dağıtım töreniyle başladık. Bugünkü bedelle kurumlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleriyle 1 milyon TL’nin üstünde malzeme temin edilerek öğrencilerimize ve kulüplerimize dağıttık. Birçok spor alanında kurs açılmasını temin ettik.”

20 TANE MASA TENİSİ MASASI KAZANDIRILDI

“Sporla ilgili çok önem verdiğimiz bir proje de tenisle ilgili oldu. İnebolu’yu sporda bir cazibe merkezi haline getirecek bir projeyi başlattık. Antrenörlerimiz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle, Belediyemizin ve diğer kurumlarımızın da desteklerini alarak tenis turnuvası gerçekleştirdik. Tabi ondan önce de potansiyelimizi ve kapasitemizi artıracak masa tenisi masası hakem masası gibi ihtiyaçları giderecek diğer malzemeleri temin ettik. Bunu da kurumlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleriyle gerçekleştirdik. 20’ye yakın masa tenisi masa tenisi aldık. İlk turnuvamızı da yaklaşık 6 ay önce yaptık. Bu ay için de biraz daha geniş kapsamlı Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi turnuvasına ev sahipliği yapacaktık. Başvurumuzu yapmış, onayımızı almıştık. Tasarruf tedbirlerinden dolayı turnuvalar kısıtlandığı için iptal edildi. Ama en kısa zamanda bakanlıkla iletişime geçerek bir milli takım kampını ilçemize ev sahipliği yapacağız. Onun da hazırlıkları şu an için yapılıyor.”

ÖSYM SINAV MERKEZİ

“İnebolu ve çevre ilçeleri için önemli bir projenin hayata geçmesi bizi mutlu etti. Malumunuz üniversite sınavlarına ve diğer ÖSYM sınavlarına insanlarımız, öğrencilerimiz katılmak için il merkezine gidiyordu. İnebolu’nun da eniştesi Ahmet hocayla beraber yaptığımız güzel bir çalışma neticesinde İnebolu ÖSYM sınav merkezi oldu. İlk sınavımızı da bu sene yaptık, başarıyla gerçekleştirdik. Artık 6 tane ilçeden öğrencilerimiz İnebolu’da sınava giriyor. Kastamonu’ya kadar gitmek zorunda kalmıyor. Bu hem öğrenciler, hem öğretmenler için çok önemli bir proje oldu.”

SPOR KULÜBÜ

“Kamu kurumlarıyla güzel bir dernek kurduk ve bir çok projeyi dernek üzerinden yürütmenin önünü açtık. Spor kulübü kurarak özellikle atletizm, tenis gibi bireysel branşlarda  İnebolu’nun uzmanlaşmasını sağladık. Zaten mevcut kulüplerle futbol, futsal gibi branşlar gerekli çalışmaları yapılmakla beraber ferdi branşlarda olan eksiğimizi Gençlik Spor Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ortaklığında kurduğumuz spor kulübüyle gerçekleştireceğiz.”

HİZMET ARACI ALIMLARI

“Kurumlarımızın araç eksikleri vardı. Öncelikle 77 köy, 14 mahalleye hizmet verecek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın hiçbir aracı yoktu. Gelir gelmez güzel bir araç alarak vakfın hizmetine soktuk. Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bir pikap alarak Özel İdare ve Birlik yatırımlarının takibinin kolaylaşmasını sağladık. Özel İdare’de de maalesef araç yoktu. Sayın Valimizle ve İl Özel İdaresi ile görüşerek oradan da bir araç temini yaptık.”

DEVLET-MUHTAR İŞBİRLİĞİNDE İŞ MAKİNESİ ALIMI

“Seçimden sonra muhtarlarımızla Meclis toplantısında bir araç alma kararı aldık. Muhtarlarımızın da bu kapsamda desteğini alarak bir ekskavatör almanın çalışmasını başlattık. Muhtarlarımızdan 3 milyona yakın para topladık. Bir o kadar da Özel İdare’nin de desteğini alarak devlet-muhtarlar ortaklığında bir ekskavatör satın almak için il ile protokol yaptık. İnebolu şantiyesinde çalışmak üzere alımını başlattık. İnşallah siparişi verilen ekskavatörümüz çok yakında hizmete girecek. Bu kapsamda muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. En az herkes 1 maaşını bağışladı. Bu da güzel bir çalışma oldu.”

SOSYAL HİZMET MERKEZİ

“Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile bir güzel çalışma da ilçemizde Sosyal Hizmet Merkezi yoktu, vatandaşlarımız dosyalarının takibi için Kastamonu’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Hem ilçemize, hem civar ilçelere hizmet edecek Sosyal Hizmet Merkezi kurulmasını takip ettik. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüzle beraber inşallah en güzel şekilde SHM’nin de açılışını gerçekleştireceğiz. Tefrişatının siparişleri verildi. Şu an için açılışa hazır halde. SHM, İnebolu ve çevre ilçelere hayırlı olsun.”

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK HİZMET BİNALARI

“Bir çok projemiz var ama böyle belli başlı projeleri saymış oldum. Son olarak da Emniyet, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 hizmet binalarının yapılması malumunuz uzun yıllardır gündemdeydi. Ama yıkılmaları gerektiğinden taşınacak yer sorunu yaşanıyordu. Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürümüzün de desteklerini alarak limandaki Özelleştirme İdaresi Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı yerde belli mekanları tahsis ederek Emniyet Müdürlüğümüzün ve mevcut sağlık ocağının taşınmasını temin etmiş olduk. En kısa sürede mevcut sağlık ocağı yıkılarak oraya modern bir ASM, TSM, 112 binası yapılacak. Onun taşınma işlemleri tamamlandı. Emniyet Müdürlüğümüz için de yer tahsis işlemi tamamlandı. Gümrük Müdürlüğünün bulunduğu binaya Emniyet Müdürlüğü geçecek. Taşınma işlemlerini en kısa sürede başlatarak mevcut yeri yıkıp yerine Emniyet Müdürlüğünü yapacağız.”

KÖYLERDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

K.Yıldırım: “Görev yaptığınız 3 yıllık süre içerisinde köylerimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?”

Kaymakam Baycar: “Köylerimizle ilgili; afetin tam üstüne geldiğimizde çok ciddi tahribatlar vardı. Hem yollarında hem içme sularında ciddi anlamda tahribatlar vardı. Afad  bazlı çalışmalarımızı İl Özel İdaremiz, Devlet Su İşlerimiz ve diğer bütün kurumlarımızın destekleriyle tamamladık. Onun dışında da bizim İnebolu coğrafyası çok geniş bir coğrafya; 77 köy, 200’ün üstünde yerleşim, 500 kilometrenin üstünde yol ağı olan bir ilçeyiz. Dolayısıyla köy sorunlarının çok fazla olduğunu biliyoruz. KÖYDES projesi başlamasıyla beraber 2005 yılından itibaren köylerimizin sorunlarının çözülmesi hızlandı. Devletimizin, Kaymakamlığımızın, Valiliğimizin, İl Özel İdaremizin ciddi katkı ve destekleriyle belli bir aşamaya geldik. Biz de göreve başladığımızdan bu yana köylerimizin sorunlarının çözümü için çok yol kat ettik. Bu kapsamda 65 kilometre asfalt hayata geçirildi. Bunun yarısından çoğu BSK, diğer yarısı sathi kaplama olarak hayata geçti. 17.500 metrekare parke yaptık. 50 köyün de su sorununa destek verdik. Bunların bir kısmı yeni şebeke, bir kısmı yeni depo, bir kısmı depo onarımı gibi farklı farklı muhtelif konularla su sorununa destek verdik. Tabi köylerimizin sorunlarını bir yılda, 2 yılda bitirebilir miyiz, maalesef bitiremeyiz. Ama bir yılda 2 yıllık, 3 yıllık iş yaparak çok acil sorunların çözümü, hafifletilmesi adına çok ciddi gayret sarf ettiğimizi ben düşünüyorum.  Bu kapsamda ben Sayın Valililerimize, İl Özel İdaresine, Köylere Hizmet Götürme Birliğine, İlçe Özel İdaresine, muhtarlarımıza, meclis üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.”

“ESKİ ASKERLİK ŞUBESİ BİNASININ ONARIMINI ÇOK ARZU ETTİM”

K.Yıldırım : “İnebolu’da yapmak isteyip de yapamadığınız ve önemli gördüğünüz proje var mı?”

Kaymakam Baycar: “Çok içimde kalan bir proje, eski Askerlik Şubesinin onarımını çok arzu ettim. İki - üç girişimde de bulunduk. Öncelikle kütüphane yapma arzusunda olduk. Ama özellikle engelli rampasının olmaması, vatandaşlarımızın etkin kullanımı noktasında çekilebilecek sıkıntılar noktasında uygun görülmedi. Ondan sonra Tarım Müdürlüğü ile Milli Parklar idari hizmet binası ve müze olması gündeme geldi. Maalesef bugüne kadar onu da hayata geçiremedik. İş adamlarımıza yaptırma fikri doğdu. Koç Holding’e yazışmaları yaptık, yönetim kurulunda da değerlendirmeler yapıldı ama maalesef deprem afetleri gibi ülkemizin gündeminin çok yoğun ve olumsuzlukların olduğu dönemdeki konjonktürden dolayı maalesef muvaffak olamadık. Umut ediyorum ki bir çözüme kavuşur. En fazla üzüldüğüm konuların başında maalesef bu geliyor.”

MECİT ÇETİNKAYA’YA TEŞEKKÜR

“Eski Askerlik Şubesinin restorasyonunu yaptıramadık ama dönemimizde Karadeniz İlkokulu’nun restorasyonu yapıldı. Hayırsever iş insanı Mecit Çetinkaya’ya çok çok teşekkür ediyoruz.”

“BASIN HER ZAMAN GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ OLDU”

Kadir Yıldırım: “Sayın Kaymakamım. İnebolu’daki hizmetleriniz ve son röportajımız için çok teşekkür ederim. Yeni görev yerinizde başarılarınızın devamını dilerim.

Kaymakam Baycar: ““Ben de size çok teşekkür ediyorum. Basın her zaman gözümüz kulağımız oldu. İnebolu’nun bilgilenmesi için her zaman var gücünüzle çalıştınız. İmkanlarınızın kısıtlı olduğunu biliyorum. Bu kısıtlı imkanlarla gazete ve sosyal medyadan çalışmalarınızı devam ettiriyorsunuz. Sizlere de Rabbim güç versin. İşlerinizde başarılar diliyorum. Çok çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Kadir Yıldırım