Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu dimağlarda büyük lezzet bırakacak yeni bir kitaba imza attı. Kastamonu’yu edebi bir dil ve çok farklı bir bakış açısıyla anlatan kitap, oldukça kaliteli ve hayatın içinden görsellerle birlikte renkli olarak Cinius Yayınlarından yayınlandı.

Bu kitap "aslını aramak" üzerine, yolda olma felsefesi ile yolda yazılmış gezi metinlerinde oluşuyor. Öznesi yolda olan metinlerin coğrafyası ise Kastamonu. Yani Kastamonu'nun Kapısı, yolda olmak felsefesinin Kastamonu hani anlatıyor.  Kastamonu'nun pek de bilinmeyen birçok özelliği insana, mitolojiye, şiire, buğdaya, arkeolojiye, jeolojiye, doğaya karışan yol hikayelerinde bu sayfalarda gün yüzüne çıkıyor. Bu kitap da yolda olmanın bir coğrafya serüvenini sunarken, yolculuk kavramını ve yolculukların en önemli sorusu olan kişinin - anlamın ve hayatın "Aslı" nı da sorgulamaktadır.

TRT Sanatçısı Mine Geçili Kastamonu'ya geliyor TRT Sanatçısı Mine Geçili Kastamonu'ya geliyor

Kastamonu’nun Kapısı 3 yıl önce kaybettiğimiz, insandan bir yıldız tozuna olan yolculuğunda bir evren keşişi olan Aslı Bayam'a ithaf edilmiş.

Kastamonu’nun Kapısı Dr. Murat Karasalihoğlu’nun tek imza ile çıkardığı 5. Kitap olma özelliğini de taşıyor. Kastamonu ve Batı Karadeniz Bölgesi’nin arkeolojisi ve tarihi üzerine bilimsel yayınlar gibi edebi anlamda da çalışmalara imza atan Karasalihoğlu’nun, daha önceden yayınlanmış “Paphlagon’dan Candar’a – Kastamonu’nun Tarih Kitabı”, Antikçağdan Günümüze Glykon Kültü”, “Kastamonulu Bir Kore Gazisinin Anıları” ve Tarihin Konakladığı Han: Ecevit” kitapları da bulunmakta.
 

Kastamonu’nun Kapısı adlı çalışmaya www.cinius.shop adresinden ulaşılabilmekte.

Editör: Serkan Kebecioğlu