Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği, memleketlerinde özel bireylerin huzur, mutluluk ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için hayata geçirdiği projelerle dolu bir yılı geride bıraktı. Dernek, sosyal sorumluluk alanında gerçekleştirdiği çeşitli projelerle özel bireylere ve ailelerine önemli destekler sunmaya devam ediyor.
ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ VE SPOR SALONU HİZMETTE
Kastamonu Belediyesi ve Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi, 65 özel bireye hizmet sunuyor. Ayrıca, Kastamonu Merkez Spor Salonu bünyesinde faaliyet gösteren Özel Bireyler Çalışma Salonu, 280 özel bireyi ağırlıyor.
MUTLU KAFE VE ÜCRETSİZ HİZMETLER
Dernek tarafından işletilen ve Özel Bireyler Çalışma Salonu’nun karşısında yer alan Mutlu Kafe, özel bireylerin ve ailelerinin etkinliklerinde ücretsiz hizmet veriyor. Doğum günü, mevlüt, asker kınası ve nişan gibi özel günlerde sıcak bir ortam sunulan kafede, ailelerin mutluluğu öncelik olarak benimseniyor.
EĞİTİM VE FARKINDALIK PROJELERİ
13 Ocak 2024’te başlayan “Güçlü Aile, Güçlü Özel Birey Projesi” kapsamında 500’den fazla aileye seminerler, geziler, atlı terapi gibi aktivitelerle destek sağlandı. Ayrıca, Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği ile ortaklaşa yürütülen “Ahşaba Özel Dokunuş Projesi” ile 30 özel birey ahşap yakma ve oyma eğitimleri aldı, ürünlerini sergiledi.
ÜNİVERSİTE VE TÜBİTAK İŞ BİRLİKLERİ
Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle yürütülen “Güçlü Anne, Güçlü Özel Birey Projesi” kapsamında, 30 özel birey ve annelerine dijital pazarlama, el sanatları, seramik ve duygu çalışmaları gibi eğitimler sunuldu. Proje, okulların kapalı olduğu dönemde anneler ve özel bireyler için büyük bir destek oldu.
İSTİHDAM ODAKLI PROJELER
TÜBİTAK 4008, Kastamonu Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen kariyer temelli destek projesi, özel bireylerin eğitimden çalışma hayatına geçişini kolaylaştırmayı hedefliyor. Proje kapsamında iş koçları ve işverenler özel bireylerle bir araya getirildi.
HAYIRSEVER DESTEKLERİ VE ERİŞEBİLİRLİK ÇALIŞMALARI
Deprem felaketinden etkilenen özel bireylere 15 manuel sandalye, ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine 110 manuel sandalye ve 11 akülü sandalye teslim edildi. Ayrıca, erişebilirlik sorunları olan 80 nokta tespit edilerek, çözüm önerileriyle yetkililere sunuldu.
RAMAZAN AYINDA İFTAR VE BAKIM HİZMETLERİ
Ramazan boyunca Mutlu Kafe’de ihtiyaç sahibi 200 kişiye iftar yemeği verildi. Ailesini kaybeden özel bireyler için bakım merkezlerinde güvenli bir ortam sağlandı.
Dernek Başkanı, desteklerini esirgemeyen Kastamonu Valiliği, yerel yönetimler, kurumlar ve tüm hayırseverlere teşekkür ederek, özel bireyler için projelerin sürdürülebilirliği adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.