Eğitim

Kastamonu'da iklim krizi panelinde geleceğin iklimi tartışıldı

Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen "İklimin Geleceği, Geleceğin İklimi II" projesi çerçevesinde, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına odaklanan bir panel gerçekleştirildi.

Abone Ol

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, iklim krizi üzerine uzman isimler bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, panelde "Sağlık ve Kaliteli Yaşam" konusunda konuşmacı olarak yer aldı. Derdiyok, iklim krizi ve çevresel değişimlerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Panelin diğer katılımcıları arasında “Sorumlu Üretim ve Tüketim” konusunda Prof. Dr. Tolga Ulusoy, “Temiz Su ve Sanitasyon” konusunda Doç. Dr. Miraç Aydın, “Sürdürülebilir Şehirler” konusunda Doç. Dr. Eray Aktepe, “İklim Eylemi (Afet Yönetimi)” konusunda AFAD İl Müdürü Dr. Suat Tüfekci, ve “Açlığa Son” konusunda İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu yer aldı.

Panelde konuşulan konular, Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda ele alındı. Hedef kitlesi Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve personeli olan bu etkinlikte, iklim krizinin küresel boyutları ve bu krizle mücadelede alınması gereken önlemler masaya yatırıldı.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün başkanlığını yaptığı panelde, iklim krizine dair çeşitli konularda yapılan konuşmalar, öğrenciler ve akademik personel için bilgi verici ve farkındalık artırıcı nitelikte oldu. Panelde, iklim değişikliğinin bireyler ve toplumlar üzerindeki etkileri vurgulandı ve bu kapsamda sürdürülebilir bir gelecek için yapılması gerekenler tartışıldı.