Kent Müzesi tarafından düzenlenen etkinliğin konuğu ise dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Ünsal Yalçın oldu.
Toplantıya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’da katıldı.

Kasamonu Kent Müzesi (4)
Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, Kastamonu'nun madencilik tarihinde bahsetti.
Kastamonu’daki madenlerin tunç çağından itibaren yani yaklaşık 5 bin yıl öncesinden bu yana aktif olarak kullandığının altını çizen Karasalihoğlu, kıyı ilçelerimizin bir çocuğunun bakır madeninden faydalanmak için kurulan koloni kentleri olma ihtimalini yüksek olduğunu ifade etti. Fatih Sultan Mehmet’in bu bölgeyi fethetmesinin alında yatan en büyük nedenlerden birisi ise bakır madeni olduğunu vurgulayan Karasalihoğlu, “Madencilik ilimizin kültürel bir mirasıdır. Kastamonu olarak bu mirasa uygun projeler hayata geçirmemiz gerekmektedir” dedi.

Kasamonu Kent Müzesi (1)
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri’nin konuşu Prof. Dr. Ünsal Yalçın, Anadolu’nun madencilik tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Madenlerin insanların hayatlarını idame ettirebilmeleri açısından önemli bir rol oynadığını söyleyen Yalçın, “Anadolu’nun madencilik tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Anadolu dünyada madenciliğin doğduğu yer olarak da lanse edilebilir” diye konuştu.
Prof. Dr. Ünsal Yalçın ülkemizin zengin maden yataklarına sahip olduğunun altını çizerek bu değerlerin en sağlıklı biçimde yeryüzüne çıkartılması, en iyi şekilde korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı.  (Haber Merkezi)

15 Haziran: Tarihte bugün neler oldu? 15 Haziran: Tarihte bugün neler oldu?

Kasamonu Kent Müzesi (3)
    
  

Editör: Banu Türkmenoğlu