Kastamonu Müzik Akademisi tüm hızıyla devam ediyor Kastamonu Müzik Akademisi tüm hızıyla devam ediyor

Proje, Cumhuriyet dönemindeki bilimsel ve felsefi gelişmeleri dijital beşeri bilimler yöntemleriyle analiz etmeyi, haritalandırmayı ve görselleştirmeyi hedefliyor. 1923’ten günümüze kadar olan dönemi dört temel başlık altında inceleyecek projede, bilimsel akımlar, kavramsal dönüşümler ve entelektüel ilişkiler dijital araçlar yardımıyla görsel ve etkileşimli bir biçimde sunulacak.

Proje kapsamında oluşturulacak dijital arşiv ve veri tabanı, bilim tarihi ve felsefesi alanındaki önemli kavramların, olayların ve aktörlerin sosyal ağ analizi yöntemleriyle ilişkisel olarak ele alınmasını mümkün kılacak. Hazırlanacak etkileşimli haritalar ve zaman çizelgeleri sayesinde, dönemin bilimsel ve düşünsel birikimi daha geniş kitlelere ulaştırılacak.

Projede Dr. Öğr. Üyesi Ömer Fatih Tekin’in yanı sıra, Kastamonu Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Karaca, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Uymaz, Prof. Dr. Yavuz Unat; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Elif Ela Erberk ve Arş. Gör. Berkan Çelik; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nden Arş. Gör. Ezgi Hazal Turhan ve danışman olarak Prof. Dr. Mehmet Hilmi Demir görev alıyor. Ayrıca projede doktora bursiyeri olarak Sercan Palavan ve Gülcan Karaca yer alıyor.

Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu tür projelerin akademik camiaya sağladığı katkının önemine vurgu yaparak, projenin uluslararası düzeyde dikkat çekecek nitelikte olduğunu ve akademik bilgi birikimine önemli katkılarda bulunacağına inandığını belirtti.

Proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik eden Rektör Topal ayrıca, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destekleri için Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine şükranlarını sundu. Rektör Topal, proje çalışmalarında kurumu teşvik eden yaklaşımlarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın’a da teşekkür etti.

Kastamonu Üniversitesi'nde Tübi̇tak Desteği

Editör: Ercan Çatal