Program, Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından desteklendi ve orman ürünleri sektöründeki KOBİ’lerin yönetimsel ve pazarlama sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.

Programın kapanış toplantısı, Kastamonu Teknokent binasında gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, bu iş birliğinin Kastamonu’nun bölgesel kalkınma misyonunu genişlettiğini belirtti. Ayrıca, üç üniversitenin iş birliğinin önemine vurgu yaptı ve projeye katkıda bulunan akademisyenlere teşekkür etti.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, programda 50’den fazla akademisyenin yer aldığını ve 60 saatlik teorik eğitimin ardından, akademisyenlerin KOBİ’lerle saha uygulamasına geçtiğini ifade etti. Toplamda 28 akademisyenin KOBİ Mentör Sertifikası almaya hak kazandığını duyurdu. Tekin, mentörlerin eğitim ve danışmanlık hizmetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Samet Erdem, programın KOBİ’lerin ihtiyaçlarına yönelik eğitim ve danışmanlık sunacağını ve üniversite-sanayi iş birliğini güçlendireceğini belirtti. Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç ise bu tür projelerin bölgesel kalkınma açısından kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

KÜ’de Erasmus+ bilgilendirme toplantısı yapıldı KÜ’de Erasmus+ bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kastamonu Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ve mentörlük hizmetlerine olan ihtiyacını vurguladı. Proje kapsamında yapılan iş birliğinin bölgedeki üniversiteler arasındaki ortak çalışmaları güçlendireceğine inandığını ifade etti.

Etkinlik, mentör sertifikası almaya hak kazanan akademisyenlere sertifikalarının takdimiyle sona erdi.

Editör: Serkan Kebecioğlu