İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Kastamonu Şubesi, 33. Olağan Genel Kurulu’nu İlim Yayma Cemiyeti Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Genel Kurul’da mevcut başkan Mehmet Uyanık, üyelerin desteğiyle güven tazeledi. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Divan Başkanlığını Turgut Arslan’ın üstlendiği toplantıya, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve birçok davetli katıldı.

Uyanık: “51 YILDIR HİZMET VERİYOR”

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Mehmet Uyanık, İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye genelinde 74, Kastamonu özelinde ise 51 yıldır hizmet verdiğini vurguladı. Uyanık, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bu üç çeyrek asırda hiçbir aksama yaşanmamışsa, bu, büyük bir güven ve sağlam bir inancın eseridir. Kastamonu’da 6 yıldır yürüttüğüm bu görevi, arkadaşlarımın teveccühüyle üstlendim. Yeni bir aday çıkarsa görevi devretmeye hazırım, ancak görevime devam etmem uygun görülürse aynı azimle çalışmaya devam edeceğim.”

“KASTAMONU ŞUBESİ BİRİNCİ OLDU”

Uyanık, Kastamonu Şubesi’nin 19 farklı alanda hizmet sunduğunu belirterek, “Türkiye genelindeki değerlendirmelerde 92.8 puan alarak şubemiz birinci oldu. Bu başarı, tüm arkadaşlarımızın emeklerinin bir sonucudur” dedi.

Kastamonu'da 20 Ocak 2025 bugün elektrik kesintisi var mı? Kastamonu'da 20 Ocak 2025 bugün elektrik kesintisi var mı?

  İlim Yayma Cemiyeti olarak burs hizmeti de sunuyoruz. Öncelikle, cemiyetimizdeki tüm personelimize, yurt müdürlerimizden aşçılarımıza, kahvaltıcılarımızdan mali müşavirimize, hatta araçlarımızı kullanan şoförlerimize kadar herkese teşekkür etmek istiyorum. Onların bu hizmetlere katkısı çok büyük. Örneğin, abdest alarak yemek hazırlayan bir aşçının yaptığı işin sıcaklığı ve bereketi, bulunduğu ortama yansır. Bugün ikram ettiğimiz simit ve tereyağını hazırlayan aşçımız Kastamonu’nun en başarılı aşçılarından biridir; kendisini tebrik ediyorum. Burs konusuna dönecek olursak, ihtiyacı olan öğrencilerimize destek oluyoruz. Bazı dostlarımız burs ihtiyaçlarımızı karşılamaktadır. Ancak ne yazık ki öğrencilerimizin bir kısmı özgürlük adı altında yanlış alışkanlıklar edinebiliyor. Ev ortamında sigara içmek, iki arkadaşıyla beraber alkol almak, geç saatlere kadar oturup çok geç kalkmak gibi davranışlar, maalesef bazı öğrenci gruplarında yaygın. Ancak bizim yurtlarımızda bu durumlar yaşanmamaktadır. Faaliyetlerimiz kapsamında birçok etkinlik düzenliyoruz. Örneğin, her yıl aşure programı yaparız. Bu konuda Numan abimiz büyük bir hassasiyet gösterir. Kendisine buradan gönülden teşekkür ediyorum. Beni her yıl bir ay önceden uyarır: "Başkanım, bu yıl aşure yapacak mıyız?" diye sorar. Elbette yapıyoruz. Aşuremizi hem sivil toplum kuruluşlarına hem de halkımıza ikram ediyoruz. 1.000, 2.000, hatta 5.000 kişilik aşureler hazırlıyoruz. Önce Sayın Valimize götürüp makamında takdim ederiz. İnşallah bu yıl da aşuremizi bu salonda hep birlikte paylaşırız diye düşünüyorum. Faaliyetlerimiz arasında çok sayıda etkinlik bulunuyor, bunları tek tek okumayacağım. Faaliyet raporlarımızda zaten detaylı şekilde yer alıyor. Öne çıkan çalışmalarımızdan biri de kurban organizasyonudur. Geçtiğimiz yıl 380 aile, kurban vekaletlerini bize teslim etti. Biz de bu kurbanları kesip etlerini özenle paketledik ve 5., 7., hatta 8. katlara kadar çıkartarak ailelere teslim ettik. Bu hizmeti hiçbir karşılık beklemeden, sadece Allah rızası için gerçekleştirdik. Kurban kesmek, Allah rızası için kan akıtmaktır. Kurbanların ne eti ne derisi ne de sütü önemli değildir; önemli olan, kişinin takvasıdır. Resulullah Efendimiz bu konuda şöyle buyurur: "Kurban etini üçe bölünüz: Bir kısmını evinizde yiyiniz, bir kısmını eşiniz ve dostunuzla paylaşınız, kalan üçte birini ise fakir ve ihtiyaç sahiplerine veriniz." Biz de bu sünnete uygun şekilde kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi. 

Muhabir: Kastamonu İstiklal Gazetesi