Gündem

Kastamonu Bilim ile şenlendi

TÜBİTAK 4007 programı kapsamında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 3 gün boyunca sürecek olan Kastamonu Bilim Şenliği açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Abone Ol

Düzenlenen programa Kastamonu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Burak Livan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, bazı Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK Başkan ve Yöneticileri, Okul Müdür, Öğretmen ve Öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Bilim Şenliğinin düzenlenmesine Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü başta olmak üzere çok sayıda kişi katkı sundu.

17-18-19 Ekim Günleri boyunca çok sayıda kişinin katılımı ile 50 atölye, 150 atölye lideri ve rehberi nezaretinde gerçekleştirilecek olan Kastamonu Bilim Şenliğinde öğrenciler ve veliler birçok farklı alanda bilimsel deneyi hem gözlemlemek hem de tecrübe etme imkanı bulacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve ardından da Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan konuşma yaptı. Katılımcı protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi ve Cumhuriyet Meydanı’nda açılan stantlar da katılımcı protokol ve ziyaretçiler tarafından gezildi ve yapılanlar hakkında bilgi alındı.

“GENÇLERİMİZLE BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

ARGE’nin toplumlar içindeki önemine değinerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ;“Dünyada inovasyonun ve değişimin hızlı olduğu bir çağda yaşıyoruz ve bu çağın adına dijital çağ diyoruz. Dijital çağ içerisinde de inovasyonu önemseyen, ARGE’yi önemseyen toplumların ve ülkelerin bu yarışta bir sıfır öne geçtiğini görüyoruz. Bizler de üreten, geliştiren bir ülke olarak gençlerimizin sadece tüketmesi değil, üretmesi, geliştirmesi, inovasyon oluşturması anlamında bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Ve bu organizasyonlar da ülkemiz için yeni yeni inovatif düşüncelerin oluşmasına, milli teknoloji hamlesine katkı sunacağına inanıyoruz. Ve bunu da gençlerimizle başaracağımıza inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gençlerimizin Türkiye yüzyılını imar edecek gençlerimizin inovatif bir düşünceye sahip olabilmeleri adına bizler Kastamonu Milliyetim Ailesi ve tüm paydaş kurumlar olarak onların yanında ve onların destekçisi olmaya devam edeceğiz. Burada bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen, tüm paydaş kurumlarımıza bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta sayın valimize, milletvekillerimize, paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Büyük ve güçlü Türkiye'yi emin adımlarla ilerlediğimizi ve büyük ve güçlü Türkiye'yi daha farklı alanda temsil edecek gençlerimizin yetişeceğini bu gençlerin Teknofest kuşağı olduğunu da biliyoruz. Bizler Kastamonu Eğitim Ailesi olarak Teknofest kuşaklarını yetiştirmeye devam edeceğiz ve bu kutlu yolda durmadan, yılmadan, yorulmadan ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

“GENÇLERİMİZİ BİLİM VE TEKNOLOJİ İLE BULUŞTURMALIYIZ”

Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan da, “Günümüzde bilim ve teknoloji malumunuz baş döndürücü hızla gelişip ilerlemekte. Bu hızlı değişim ve gelişime ayak uyduramayan ulusların, gelişmiş ülkelerin, ulusların ekonomik ve siyasi tahakküm ve sömürgesinden kurtulmaları maalesef mümkün değil. Bu sebeple güçlü bir Türkiye'yi, gelişmiş bir Türkiye'yi yaratma adına gençlerimizi Küçük yaşlardan itibaren bilim ve teknoloji ile buluşturmak, onların bu alana olan ilgisini artırmak zorundayız. Bu ve benzeri etkinliklerin bu amaca matuf düzenlenen etkinlikleri olduğunu düşünüyorum. İnanıyoruz ki çok yakın bir gelecekte burada eserleri sergileyen çocuklarımız, Türkiye'nin bilim ve teknolojideki uluslararası rekabette öne çıkmasını sağlayacak birçok önemli buluş ve gelişmenin mimarı olacaklar”  şeklinde konuştu.

(Cengiz MUHZİROĞLU)