Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Karabük Belediyesi tarafından düzenlenen ve “3 Gün 3 Gece 3 Nisan” temasıyla hayata geçirilen kutlama programı kapsamında; konserler, sergiler, geleneksel sahne gösterileri ve kültürel etkinlikler şehrin dört bir yanına yayılıyor. 3-4-5 Nisan tarihlerinde Karabük, sanayi geçmişine bir kez daha tanıklık ediyor.

BİR ZAMANLAR ÇELTİK TARLASI OLAN TOPRAKLAR..
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 3 Nisan tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin gençliğini ve dinamizmini sanayiyle birleştirdiği simgesel bir tarih olduğuna dikkat çekerek, “Bir zamanlar çeltik tarlası olan bu topraklar, KARDEMİR’in ilk üretim alanı haline gelerek yalnızca Karabük için değil, tüm Türkiye için kalkınma yolunda büyük bir adımı temsil etti” dedi.

Kadınlar kavga etti, erkekler ayırmaya çalıştı Kadınlar kavga etti, erkekler ayırmaya çalıştı

SADECE BİR FABRİKA DEĞİL
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da KARDEMİR’in sadece bir fabrika olmadığını, Karabük’ün sosyolojik, ekonomik ve kültürel dönüşümünün baş aktörü olduğunu vurguladı: “Bugün Karabük’te uygarlık adına gördüğümüz her gelişme, temelde KARDEMİR sayesinde mümkün olmuştur.”

 KARDEMİR’den Yeni Hedef: 3,5 Milyon Ton
KARDEMİR Genel Müdürü Dursun Ali Yaşacan ise konuşmasında Karabük’ün çelikle büyüdüğünü vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 36,9 milyon ton çelik üretildi. KARDEMİR olarak 2,5 milyon tonu aşarak kendi rekorumuzu kırdık. Yeni hedefimiz 3,5 milyon tona ulaşmak. Bu kolay değil, ama yaklaşık 5 bin kişilik güçlü kadromuzla bu hedefe kararlılıkla yürüyoruz. Türkiye bugün çelik üretiminde dünyanın 8. büyük ülkesi ise bunda Karabük’ün katkısı büyüktür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İstamonu Gazetesi