Öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu dile getiren Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, insan ve çocuk sevgisi olmayanların bu meslekte başarılı olmayacağını vurgulayarak öğretmenlerin çocukların hayatına dokunması gerektiğinin altını çizdi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Eğitim Fakültesi amfisinde gerçekleşti. Çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte öğretmenlik mesleğinin dünü bugünü ele alındı.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, öğretmenler gününün, öğretmenin mutluluklarının, taleplerinin ve zorluklarının dile getirildiği gün olduğunu belirtti.
Öğretmenler gününün öğretmen ile öğretmen adaylarının bir araya getirildiği bir bütünleşme günü olarak niteleyen Prof. Dr. Kaçar, 1800’lü yıllarda Kastamonu’da açılan okullar ile eğitim faaliyetlerinin başladığı Kastamonu’da, Eğitim Fakültesi’nin köklü bir geleneğe sahip olan bir eğitim yuvası olduğuna dikkat çekti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmenliğin sevgi mesleği olduğunu dile getirerek insan ve çocuk sevgisi olmayanların bu meslekte başarılı olmayacağını vurgulayarak öğretmenlerin çocukların hayatına dokunması gerektiğinin altını çizdi. Öğretmen adaylarına, öğretmen olmak ve kadro almak için kişisel olarak kendilerini geliştirmek ve bunu insanlara yansıtmaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaçar, öğretmenlerin öğrencilere nitelikli kazanım sağlayacak yönlerinin ön plana çıkarmaları gerektiğini ifade etti.
Açılış konuşmasının ardından Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güler Tuluk, “Öğretmen Eğitiminde Bugün” konulu konferansı gerçekleştirdi. Etkinlikte Prof. Dr. Tuluk, çağa ayak uyduran, öğrenci odaklı, nitelikli eğitimin toplum için önemli olduğuna dikkat çekti. Yaşam boyu eğitim ile toplum refahının yükseleceğine dikkat çeken Prof. Dr. Tuluk, eğitim sisteminde nitelikli öğretmenlerin çok önemli bir unsur olduğunun altını çizdi.
Konferansın ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı çoksesli korosunun konser verdiği etkinliğin ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi anabilim dalı öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisinin açılışı yapıldı.
Serginin ardından katılımcılar, öğrenci topluluklarının açtığı stantları gezdi. (Ozan Furkan Atlamaz)