Bu etkinlikler, üniversitenin yerleşkesindeki fakültelerde üç gün boyunca devam etti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlükleri, stantlar kurarak öğrencilere çeşitli konularda önemli bilgiler verdi.

Kastamonu Emniyeti, dolandırıcılık tuzağına karşı sahada! Kastamonu Emniyeti, dolandırıcılık tuzağına karşı sahada!

Son yıllarda, üniversitelerin terör örgütleri için potansiyel hedefler haline gelmesi, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin önemini arttırdı. Kastamonu Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde kurulan standlarda, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri terör örgütlerinin faaliyetleri ve bu tür tehditlere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirdi. Ekipler, her bir öğrenciyle yakından ilgilenerek, gençlerin yaşadığı sorunları dinleyip çözüm önerileri sundu. Bu tür faaliyetlerin, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, öğrencilere uyuşturucu maddelerin zararları hakkında detaylı bilgi vermek için Fakültelerin kantinlerinde kurulan stantlarda, uyuşturucu kullanımının birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini öğrencilere anlatan Ekipler, gençlerin arkadaş seçimlerinde dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulunarak, sosyal çevrelerinin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin uyuşturucu maddelere karşı daha bilinçli bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirttiler.

Günümüzde hızla artan dolandırıcılık olayları ile ilgili, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrencileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ekipler, üniversite yerleşkesinde dolaşarak, öğrencileri kaçak bahis siteleri, bilişim suçları ve banka dolandırıcılığı gibi konularda bilgilendirdi. Standlarda yapılan bilgilendirmelerde, dolandırıcılık yöntemlerine karşı nasıl önlem alabilecekleri ve bu tür tuzaklara düşmemek için hangi adımları atabilecekleri konusunda detaylı bilgi sunuldu. Öğrencilerin dijital güvenliklerini artırmaları için önerilerde bulunuldu.

Bb156E3F Ede7 4313 B12B 3B1660Db4B13

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına karşı önemli bir adım atarak KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulamasını tanıttı. Ekipler, öğrencilere bu uygulamanın acil durumlarda nasıl kullanılacağını gösterdi ve telefonlarına yüklemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, şiddete uğrayan bireyler için yardım alabilecekleri kaynaklar hakkında bilgi vererek, bilinçlenmelerini sağladılar. Bilgilendirici ve eğitici broşürlerin dağıtımıyla her bir öğrenciyle yakından ilgilendiler.

Etkinliklerin son bölümünde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, üniversiteden bu yıl mezun olacak öğrencilere polislik mesleğini tanıttı. Emniyet yetkilileri, polislik mesleğinin getirdiği sorumluluklar ve fırsatlar hakkında bilgi vererek, kariyer planlamalarında öğrencilere rehberlik ettiler. Öğrencilerin meslek seçimlerinde daha bilinçli kararlar vermeleri amacıyla, polislik mesleğinin önemini vurguladılar.

Bu kapsamlı bilgilendirme faaliyetleri, Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinin güvenliği ve toplumsal bilinçlenme açısından büyük bir önem taşıyor. Emniyet müdürlüğü, gelecekte de benzer etkinlikler düzenlemeyi planlıyor ve öğrencilerin güvenliği için her zaman hazır olduklarını ifade etti. Bu tür çalışmaların, gençlerin daha güvenli bir üniversite yaşamı sürdürmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Toplumsal bilinçlenme, kamu güvenliği, eğitim ve bilgilendirme ve toplumsal sorunlar bu etkinliğin haber değeri taşımasını ve toplumda ilgi uyandırmasını sağlıyor.

Kaynak: Mehmet Veysi Aydın