On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’ in habercisi Berat Kandili geçtiğimiz Cumartesi günü tüm yurtta camilerimizde okunan mevlid-i şerifler, tutulan oruçlar, okunan Kur’an ve dualar ile idrak edildi.
Yüce yaradan’ dan affımızı istedik! Hayırlı, bereketli, bol rızıklı, sağlıklı, mutlu, mesut bir ömür için ellerimizi semaya kaldırdık!
Doğu Türkistan’ da Çin zulmü altında yaşamaya çalışan soydaşlarımızın çektikleri eziyetlerin artarak devam ettiğini kaçımız hatırladı ve içi cız etti bilemem!
Arakan’ daki Müslüman kardeşlerimizi bırakın insan yerine koymayı hayvan sınıfına bile koymayan Budistlerin işkence ve soykırımlarının artarak devam ettiği gerçeği de kış uykusunda olduğundan hatırlayıp hatırlamadığımızı sorgulamak bile yersiz kalacak!
Mübarek günlerin tüm manevi atmosferini nefeslendiğimiz şu günlerde Mescid-i Aksa’ ya Siyonist terör mensuplarının izni doğrultusunda girebilme mahcubiyetini yaşayanların sayısını da tahmin etmekte zorlanıyor idrak!
Ve 1948 yılındaki rezil BM kararı ile Filistinlilerin topraklarını gasp eden Siyonist İsrail Terör Örgütünün 76 yıldır sürdürdüğü işgal, vahşet, soykırım, katliam karşısında değil dik bir duruş sadece duruş bile sergileyemeyen 2 milyara yakın insan kalabalığının yüreğine değemeyen kundaktaki bebekleri, kadınları, çocukları, yaşlıları vahşice ve büyük bir zevkle katleden füzelere, bombalara, kurşunlara sağladığımız ekonomik katkıdan niye rahatsız olmadığımızı anlamakta zorlanıyor, isyan bayrağını göndere çekiyor hafsala!
Geçtiğimiz Cumartesi günü Ramazan-ı Şerif ayının habercisi Berat Kandilini idrak ettik tüm coşkusuyla. Kendimize Müslüman oluşumuzun pür melal halinin en güzel tablosunu sergiledik camilerimizde!
Kandilimiz mübarek olsun!
Sahi Berat ettik mi sizce?!
…..
Adem Salcı isminde bir Kastamonulu var; CEP KASTAMONU diye bir icat çıkarttı. İyi de yaptı! Cep telefonunuzdan, bilgisayarınızdan açıp okuyabiliyor, hatta indirebiliyor ve arşiv yapabiliyorsunuz.
Her bir sayısında Kastamonu ile ilgili çok önemli bilgileri okuruna sunan CEP KASTAMONU adeta bir tarih arşivi niteliğinde.
Tebrik etmemek mümkün değil.
…..
Daha on yıl öncesine kadar Kastamonu Karaçomak deresi boyunda arkadaşlarıyla gezinen bir lise öğrencisiydi. Bugünleri o zamanlarda hayal eder miydi bilmiyorum. Şimdi Kastamonu’ nun çok önemli tarihçileri arasında yer almak üzere adımlar atıyor.
Önce Tosya Çeltik Tarihi adlı çalışmasını kitaplaştırdı. Kıymeti uzun yıllar sonra anlaşılacak gibi!
Şimdi de Talat Mümtaz Yaman’ ın hayatını, eserlerini, yazılarını bir araya topladığı bir çalışması kitap haline geldi.
Her iki eser de alanında çok kıymetli eserler. Bu eserlerin ilgililerince sahiplenip bastırılması gerektiğini ifade etmiş bir büyüğümüz! Gayri ihtiyari güldüm!
Bu memleketin eli kalem tutanlarının, yazarlarının, araştırmacılarının, şairlerinin en büyük talihsizliği bu memleketin insanı olmak demiş başka bir büyüğümüz de!
Şımarmaz, büyüklenmez, tembelleşmez ve çizgisini bozmazsa gelecek yıllarda adından çokça söz ettirecek bir tarihçimiz olacağına inancım tam.
Genç yazarımız Ufuk Tidim’ i “Bir Kastamonu Müellifi: Talat Mümtaz Yaman – Hayatı, Eserleri ve Yazıları” adlı kitabı için kutluyor ve Kastamonu kimliğinin sahiplenmesini ümit ediyorum.
Bu kitapta bir ayrıntı daha var; kitap Servi Yayınları tarafından basılmış. Kastamonulu bir yayınevinin Kastamonulu bir yazara ve eserine sahip çıkması ayrı bir tebrik ve takdir konusu.
Tüm öksüzlüğüne rağmen Kastamonu kültür ve yayın hayatında güzel şeyler oluyor vesselam.