Bölgeden Haberler

Atanamayan Uzman Çavuşlar mücadeleyi sürdürüyor

Atanamayan Eski Uzman Çavuşların kamu kurumlarına atamalarının yapılması için seslerinin duyurma mücadelesi sürüyor.

Abone Ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet vermiş birçok eski Uzman Çavuş, yaşadıkları sağlık sorunları veya diğer nedenlerle görevden ayrılmak zorunda kaldıktan sonra, 2016 yılında yapılan değişiklikle atanma hakkının en az yedi yıl hizmet şartına bağlanması ve diğer şartlar nedeniyle hak kaybına uğradıklarını belirtiyor. Özellikle 2016 yılı öncesinde göreve başlayıp iki yıldan fazla hizmet vermiş ancak yedi yılı dolduramamış uzman çavuşlar, atanma hakkını kullanamamaktan dolayı mağduriyet yaşıyor.

Eski Uzman Çavuşlar, terörle mücadelede üstün bir fedakarlıkla görev yaptıklarını, ancak görevden ayrıldıktan sonra atanma hakkının ellerinden alındığını dile getiriyor. Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli liderliğinde bir araya gelen uzman çavuşlar, yaşadıkları hak kaybına karşı mücadelelerini sürdürüyor. Dernek, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'na tabi olan görev yapmış uzman çavuşların atanma sürecinde karşılaştıkları zorluklara dikkat çekiyor ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

"UZMAN ÇAVUŞLAR HAKLARINDAN MAHRUM BIRAKILIYOR"
ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, yaptığı basın açıklamasında, "Kazanılmış haklarımız var, ancak bu hakları kullanmak için kamuda atanmamıza izin verilmiyor. Atanma süreci referansla çalışıyor gibi görünse de, referansı olmayan uzman çavuşlar haklarından mahrum bırakılıyor. Bizler sadece adalet istiyoruz, haklarımızı istiyoruz" diyor.

Atanamayan Uzmanlar Derneği, yaşadıkları mağduriyetin sona ermesi ve haklarının teslim edilmesi için mücadelelerine devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki hizmetlerinden sonra kamuda atanma hakkına sahip olan uzman çavuşların taleplerine dikkat çekiyor ve kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyor.

"BU VİCDANİ SORUMLULUK DEĞİL DE NEDİR?
Karabük İl Başkanı Ali Yılmaz, birçok uzman çavuşun sözleşme yenilememe kararının altında baskı, mobbing, tayin yönetmeliğindeki aksaklıklar, aile düzeni kuramama, sağlık yönergesinin olmaması gibi nedenlerin yattığını ifade ediyor. Yılmaz, "Bizler terörle mücadelede canla başla vatan savunmasında en ön safta durarak can verdik. Şimdi haklarımızın peşindeyiz. Bu vicdani sorumluluk değil de nedir?" diye soruyor.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, eski uzman çavuşların atanma hakkını kullanmak ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için kamuoyunun destek ve ilgisini talep ediyor. Gündeşli, "Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın! Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla atama istiyoruz" diyor.