Eğitim

2024 KPSS Ortaöğretim Sınav sonuçları açıklanıyor

2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları, bugün itibarıyla adayların erişimine açılıyor. Kamu personeli olma hedefiyle sınava katılan binlerce lise mezunu, sonuçlara nasıl ulaşacağını merak ediyor. İşte detaylar..

Abone Ol

2024 KPSS Ortaöğretim sonuçları, 4 Ekim 2024 itibarıyla açıklanıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuruya göre, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecekler.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), devlet kurumlarına memur alımı için düzenlenen, milyonlarca adayın katıldığı bir sınavdır. Ortaöğretim düzeyindeki KPSS, lise mezunlarına yönelik olarak yapılmakta ve sonuçlara göre kamu kurumlarında memur olarak atanma fırsatı sunmaktadır. 2024 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 2022 yılına ait KPSS puanları geçersiz sayılacak.

SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA NE OLACAK?

Sonuçların açıklanmasının ardından, kamu kurumları KPSS puanlarına göre personel alımı için ilanlar yayınlamaya başlayacak. Adaylar, bu ilanları takip ederek, puanlarına uygun kadrolara başvurabilecekler. İhtiyaç duyulan kadrolar ve başvuru süreçleriyle ilgili tüm gelişmeleri düzenli olarak takip etmenizi öneririz.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

KPSS Ortaöğretim sonuçlarına, ÖSYM’nin "Sonuçlar" sayfasından erişilebilecek. Adayların, sisteme yoğunluk olasılığına karşı sabırlı olmaları ve birkaç denemede sonuçlarına ulaşmaları tavsiye ediliyor. T.C. kimlik numaranız ve aday şifrenizle sisteme giriş yaparak sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

ÖSYM Sonuç sorgulama ekranı.